Jättisuosittu Frendit suututti nykynuoret – sarjaa moititaan naisvihasta ja homofobiasta

Vuosina 1994–2004 tuotannossa ollut hittisarja Frendit ei kaikkien mielestä ole kestänyt aikaa.

Vuonna 2018 on kulunut 24 vuotta siitä, kun Frendit-sarjan ensimmäinen tuotantokausi esitettiin Yhdysvalloissa. Sarjaa tehtiin yhteensä 236 jaksoa kymmenen kauden aikana.

Mirror-sivusto uutisoi, että monien niin sanottujen nykynuorten mielestä Frendit on yksi huonoimmista tv-sarjoista. 

– On hullua katsoa sarjaa nyt ja tajuta, miten homofobinen ja naisvihamielinen se oikeasti oli, Twitterissä kommentoidaan.

Monien sarjasta twiitanneiden mukaan sarjassa nähdyn homoseksuaalin parin, Carolin ja Susanin kustannuksella vitsailu on mautonta.

– Opiskelin yliopistossa ja katsoin tiiviisti Frendejä 1990-luvulla, joten odotin innolla sarjan uudelleen näkemistä. On totta, että Monican painolla ja Chandlerin "homomaisuudella" vitsailu tuntuu nykypäivänä hyvin asiattomalta. Ja oliko Joey aina todella hieman karmiva hahmo? Olipa pettymys, kirjoitti yksi twiittaaja.

– En inhoa juuri mitään enempää kuin Rossia niissä jaksoissa, joissa on mukana miespuolinen lastenhoitaja. Ross on niin seksistinen ja homofobinen. Haluaisin hypätä tv:n sisään ja kuristaa hänet, Twitterissä todetaan.

Myös muutamat suomalaiset katsojat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa mielipiteensä siitä, miten Frendit on kestänyt aikaa.

– Mistä tietää että on tullut vanhaksi? Siitä, jos tämän päivän nuoriso dumaa Frendit homofobisena ja naisvihaisena. Ei helvetti, yksi parhaista sarjoista, toteaa yksi suomalainen twiittaaja.

– Maailma on siis ihan pilalla nykyään, Twitterissä sanotaan.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja