Mainos

Jättisieni odottaa syömistä kaarinalaisen Arin pakastimessa – Työtoverit: "Oli kiva työskennellä kanssasi"

Kaarinalainen Ari Rämö törmäsi koiraa ulkoiluttaessaan erikoiseen sieneen. Kaarinan keskustassa sijaitsevan puistoalueen kalliometsässä männyn tyvessä nököttänyt ilmestys herätti miehessä hämmennystä ja ihailua.

– Löytöpäivästä saakka olen yrittänyt googlettaa, mikä sieni se oikein on. Netissä tarjolla olevista sienikirjoista ei kuitenkaan löytynyt ensin tietoa. Sitten pistin hakusanoiksi ”erikoiset sienet Suomessa”. Sieltä löytyi valokuvia saman näköisistä yksilöistä.

Mies totesi hieman pesusientä muistuttavan löydöksen olevan Sparassis crispa, eli kurttusieni, joka on hyvin suuri kukkakaalimainen, vaalea sienilaji.

Suomalaisittain harvinainen sieni voi painaa parhaimmillaan jopa 14 kiloa ja olla 30-40 senttiä leveä. Rämön löytämä yksilö oli kuitenkin lajilleen epätyypillisen keveä. 

Mies punnitsi sienen kaappaamalla sen syliinsä ja punnitsemalla itsensä vaa'alla. Sienen kanssa mies painoi noin kilon tavallista enemmän.

"Oli kiva työskennellä kanssasi"

Vaikka kurttusieni on syötävä, Rämö ei ole vielä uskaltautunut laittamaan siitä ruokaa. Perkaamisen ja paloittelun jälkeen pakastimeen päätynyt sieni odottelee vielä lopullista tuomiotaan.

– Jos näyttää, että sen uskaltaa syödä, ensi viikonloppuna on tarjolla punaviiniä ja kurttusientä.

Epäröintiä ovat aiheuttaneet etenkin Rämön kollegat, jotka eivät olleet täysin vakuuttuneita sienen kelpoisuudesta ravinnoksi.

"Oli kiva työskennellä kanssasi", eräs Rämön työtovereista ilmoitti miehen kerrottua aikeistaan työryhmänsä WhatsApp-ryhmässä. 

– Venäläinen kollegani, Sergei, osasi kuitenkin kertoa, että sientä kutsutaan Venäjällä kaalisieneksi. Hänen mukaansa se on syötävä. Rupesin taas googlettamaan lisää ja jossain sanottiin, että se on hyvä ruokasieni, vaikka onkin mieto maultaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.