Jättiseura PSG:lle sokki: Liigajumbo katkaisi hirmuisen putken ja lähetti ulos cupista – Neymar ja muut tähdet kävivät kuumana

Paris Saint-Germainin 49 ottelun voittosarja Ranskan kentillä cup-otteluissa katkesi yllättäen myöhään keskiviikkona, ja yhtä odottamaton oli PSG:n kukistaja. Ranskan jalkapalloliigan hännänhuippu Guingamp yllätti liigan kärkijoukkueen liigacupin puolivälierässä.

Guingamp kukisti PSG:n Pariisissa 2–1 saatuaan toisella puoliajalla kolme rangaistuspotkua. PSG:n taival liigacupissa päättyi, joukkue oli voittanut kilpailun viitenä vuonna peräjälkeen.

PSG oli hävinnyt edellisen kerran Ranskan kahdessa cup-kilpailussa joulukuussa 2014.

– Me tiesimme, miten estää PSG:n pelaaminen, sanoi voittomaalin tehnyt Marcus Thuram, jonka isä Lilian Thuram voitti Ranskan paidassa MM-kultaa 1998.

Thuram laukoi joukkueensa ensimmäisen rankkarin tunnin kohdalla, mutta epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Neymar vei PSG:n 1-0-johtoon. Kellossa oli 81 minuuttia, kun Yet Yeni Ngbakoto tasoitti rangaistuspilkulta.

Lisäajalla Thuram sai uuden mahdollisuutensa ja pommitti Guingampin yllätysvoittoon. Pelin lopussa PSG:n tähdet Neymar, Edinson Cavani ja Marco Verratti saivat kaikki keltaiset kortit, kun he protestoivat voimakkaasti tuomarille. PSG:n mielestä heille olisi pitänyt tuomita pilkku, kun Verratti kaadettiin rangaistusalueella.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Guingamp eteni liigacupissa välieriin Monacon, Strasbourgin ja Bordeaux'n seuraksi.

PSG:lle tappio oli vasta toinen tämän kauden kaikissa kilpailuissa. Syyskuussa se hävisi Liverpoolille 2–3 Mestarien liigan vierasottelussaan. Sen jälkeen joukkue pelasi 19 ottelua tappioitta.

PSG on yhä mukana Ranskan Cupissa ja johtaa maan liigaa.