Mainos

Jättisakot voisivat ajaa VW:n konkurssiin – oikeaa summaa pohditaan tarkkaan

Yhdysvaltojen kerrotaan pohtivan Volkswagenille määrättävien sakkojen suuruutta tarkkaan, uutisoi Automotive News Europe.

Yhdysvaltain oikeuslaitos arvioi parhaillaan, kuinka muhkeat sakot se voi lätkäistä huijaamisesta kärähtäneelle Volkswagenille ilman, että valmistaja ajautuu konkurssiin. Sakon on kuitenkin oltava niin suuri, että se kelpaa rangaistukseksi, eikä motivoi kilpailijoitakaan kieroon peliin.

USA:n hallitus ja saksalaisjätti pyrkivät pääsemään sopuun asiasta vuoden loppuun mennessä. 

Toistaiseksi on epäselvää, millaisessa suuruusluokassa sakot tulevat pyörimään. Volkswagen on jo suostunut maksamaan ennätysmäiset 16,5 miljardia dollaria, joita siltä vaaditaan siviilikäräjillä. Sen lisäksi sijoittajat hakevat 9,2 miljardin dollarin korvauksia.

Bloombergin analyytikon Joel Levingtonin mukaan Volkswagenilla on reilusti rahaa sakkojen maksamiseen, sillä maksut yleensä hoidetaan pitkän ajan kuluessa – ei kerralla.

– Huolimatta kolauksista, joita Volkswagenin maine on saanut, se on silti yhtiö, joka saattaa hyvinkin palata tekemään viisi miljardia dollaria käteistä vuodessa jo parin vuoden päästä. Sellainen rahavirta antaa paljon syntejä anteeksi, Levington sanoo.

8:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.