Jättipanda riemastui syntymäpäivälahjastaan – katso hyväntuulinen video

Jättipanda Berliinin eläintarhassa ihailee syntymäpäivälahjaa 0:43
Jättipanda Berliinin eläintarhassa ihailee syntymäpäivälahjaa

Jos olisit panda, miten haluaisit viettää syntymäpäivääsi? Ainakin saksalaisessa eläintarhassa asuvan Jiao Qingin mielestä sopivilla höysteillä täytetyn juuttisäkin kanssa piehtarointi on ihan parasta juhlapuuhaa.  

Saksassa Berliinin eläintarhassa asusteleva jättipanda Jiao Qing vietti 13-vuotissyntymäpäiväänsä torstaina.

Berlin Zoon eläintenhoitajat antoivat sille lahjaksi juuttisäkin, joka oli täytetty heinillä ja jonka pintaan oli hierottu tuoksuöljyjä.

Lahja oli pandan mielestä ilmeisesti todella mainio, koska se ryhtyi heti kieriskelemään sen kanssa onnellisen oloisena. Sen jälkeen bambukin tuntui maistuvan tavallista paremmalta.

– Se nautti siitä paljon, koska siinä oli erilainen tuoksu. Se antoi sille niin sanotusti ajateltavaa, eläintarhan tiedottaja Philine Hachmeister kertoi Reutersin haastattelussa.

Hachmeisterin mukaan eläintarhan väki haluaa aktivoida eläimiä aina jollain uudella ja jännittävällä.

–Ja pandat pitävät siitä, erityisesti Jiao Qing. Tämä oli siis eräänlainen pieni ”syntymäpäiväherkku” sille, Hachmeister totesi.

Toinen jättiläispanda, Meng Meng, vietti kymmenettä syntymäpäiväänsä viime viikolla. Eläintarha valmisti pullealle karhulle lahjaksi jäätelökakun punajuurista.

Pandat ovat yleisön mielestä eläintarhan suosikkieläimiä

Meng Meng ja Jiao Qing saapuivat Berliiniin kesäkuussa 2017 Sichuanin maakunnan pääkaupungista Chengdusta Lounais-Kiinasta. Siellä asuu suurin osa maailman jättiläispandoista.

Berliinin eläintarha rakensi eläimiä varten pandapuutarhan, jossa on pandatalo ja tilava ulkoalue.

Meng Meng ja Jiao Qing ovat nyt eläintarhan tunnetuimpia eläimiä.

– Huomasimme suuren muutoksen kävijämäärissä (niiden saapumisen jälkeen). Tänne tulevat ihmiset menevät yleensä ensin katsomaan pandoja. Kun eläintarhan ovet aukeavat yhdeksältä, tänne saapuva joukko on kuin pyhiinvaeltajien virta, Hachmeister kuvaa.

– Pandoja on hauska katsoa, varsinkin tätä yhtä, joka syö koko ajan, yksi eläintarhan vieraista Mees kertoi.

– Se vain makaa selällään ja syö, Mees ihasteli.

 

Lue myös:

    Uusimmat