Jättimäinen takavarikko: Vastaamon ex-toimitusjohtaja Ville Tapion ja perheenjäsenien omaisuutta takavarikkoon liki 10 miljoonan euron edestä

Vastaamo on irtisanonut toimitusjohtajansa Ville Tapion – pimitti tietoa yhtiön palvelimille tehdystä tietomurrosta yli puolitoista vuotta 1:33
Katso videolta: Vastaamo on irtisanonut toimitusjohtajansa Ville Tapion – pimitti tietoa yhtiön palvelimille tehdystä tietomurrosta yli puolitoista vuotta.

Psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtajan paikalta potkut saaneen Ville Tapion sekä hänen perheenjäseniensä omaisuutta määrätään väliaikaisesti takavarikoitavaksi yli 9,6 miljoonaa euron edestä.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt väliaikaisesti takavarikkoon pantavaksi Ville Tapion, Nina Tapion sekä Perttu Tapion omaisuutta lähes 10 miljoonan euron edestä.

Tapiot, äiti ja poika Ville ja Nina sekä isä Perttu omistivat Vastaamon kokonaisuudessaan kevääseen 2019 asti. Tuolloin sijoitusyhtiö Intera Partners osti enemmistön Vastaamosta.

Hakijana asiassa toimii PTK Midco Oy, joka on Intera Partnersin holding-yhtiö.

PTK Midco on käynnistänyt myös oikeustoimia Tapioita vastaan kevään 2019 yrityskauppaan liittyen.

– Hakija on saattanut todennäköiseksi, että hänellä on edellä mainittu saaminen, josta vastaajat ovat vastuussa yhteisvastuullisesti. On olemassa vaara, että vastaajat kätkevät, hävittävät tai luovuttavat omaisuuttaan taikka menettelevät muulla hakijan saamista vaarantavalla tavalla, oikeuden takavarikkopäätöksessä todetaan.

Takavarikkomääräys on voimassa toistaiseksi.

Rajuja syytöksiä, Ville Tapio kiistänyt

Vastaamo tiedotti eilen toimitusjohtajansa Ville Tapion irtisanomisesta.

Yrityksen mukaan entinen toimitusjohtaja Tapio tiesi yhtiön tietoturvapuutteista yli puolentoista vuoden ajan ja pimitti tiedot yhtiön hallitukselta sekä uudelta omistajalta.

Tapio kiisti eilisessä Facebook-päivityksessään että olisi tietänyt marraskuun 2018 tietovuodosta ennen tätä kuuta.

Tapio ei kuitenkaan kommentoinut, milloin hän sai tietää yhtiötä kohdanneesta toisesta tietomurrosta, joka yhtiön mukaan tapahtui maaliskuussa 2019.

Juttua korjattu kello 16.19: Täsmennetty muotoiluja.

Lue myös:

    Uusimmat