Vastaamon ex-toimitusjohtaja Ville Tapio tienasi viime vuonna yli kolme miljoonaa euroa

Tässä ovat Suomen 10 suurituloisinta, jotka eivät peittele tienestejään 0:35
Katso videolta Suomen 10 suurituloisinta, jotka eivät peittele tienestejään.

Psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtajan pallilta potkittu Ville Tapio tienasi viime vuonna yli kolme miljoonaa euroa. Kyse oli pääasiassa pääomatuloista. 

Asia käy ilmi verottajan tänään julkaisemista vuoden 2019 verotiedoista. Tiedot ovat kaikille julkisia.

Tietojen mukaan Tapiolla oli ansiotuloja 74 271 euroa ja pääomatuloja 3 371 086 euroa.

Vielä toissaviikolla Tapio toimi psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtajana. Tapion vuoden 2019 ansiotulot kertovat siis siitä, miten hän tienasi yrityksen johdossa.

Pääomatuloja Tapio sai puolestaan keväällä 2019 tapahtuneesta psykoterapiakeskuksen enemmistöomistuksen myynnistä sijoitusyhtiölle.

Vuoden 2019 kevääseen saakka Tapio omisti psykoterapiakeskus Vastaamon kokonaisuudessaan yhdessä vanhempiensa Nina ja Perttu Tapion kanssa. Yhtiö perustettiin vuonna 2008 perheyrityksenä.

Tietoturvakohu ja potkut

Tapio sai potkut psykoterapiakeskus Vastaamon toimitusjohtajan paikalta yritykseen kohdistuneen tietomurron tultua julkisuuteen viime kuun loppupuolella.

Tietomurron seurauksena jopa kymmenien tuhansien ihmisten potilastiedot varastettiin psykoterapiakeskuksen palvelimelta. Tietoja uskotaan joutuneen vääriin käsiin jo vuonna 2018.

Vastaamon uskotaan joutuneen myös toisen tietomurron kohteeksi vuonna 2019, mutta yhtiön kertoman mukaan tiedossa ei ole, että tietoja olisi tuolloin enää viety.

Vastaamon nykyjohto on esittänyt kovia väitteitä Ville Tapion toimista yrityksen toimitusjohtajana.

Yrityksen mukaan Tapio oli toimitusjohtajana toimiessaan tietoinen yrityksen tietoturvaongelmista, ja pimitti asiaa jopa puolentoista vuoden ajan. Käytännössä yhtiöstä väitetään siis, että Tapio on tiennyt tietoturvaongelmista jo ennen kuin hän oli mukana myymässä perheyritystä sijoitusyhtiölle.

Tapio on kiistänyt tietäneensä marraskuussa 2018 tapahtuneeksi uskotusta tietovuodosta. Hän ei kuitenkaan ole kommentoinut, milloin hän sai tiedon toisesta, vuonna 2019 tapahtuneeksi uskotusta tietomurrosta.

Tapioita ja heidän tekemäänsä yrityskauppaa kohtaan on aloitettu oikeustoimia.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Tapion sekä hänen perheenjäseniensä omaisuutta väliaikaisesti takavarikoitavaksi yli 9,6 miljoonan euron edestä.

Takavarikkoa haki PTK Midco Oy, joka on Vastaamon ostaneen sijoitusyhtiö Intera Partnersin holding-yhtiö. PTK Midcon on kerrottu käynnistäneen oikeustoimia myös kevään 2019 yrityskauppaan liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat