Vastaamon perustaja Ville Tapiolta vanhempineen takavarikkoon 9,7 miljoonaa euroa

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa vietiin lähes 35 000 asiakkaan tiedot 2:16
Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa vietiin lähes 35 000 asiakkaan tiedot

Käräjäoikeus määräsi tänään Psykoterapiakeskus Vastaamon perustaja Ville Tapiolta ja tämän vanhemmilta takavarikoitavaksi omaisuutta 9 667 000 euron arvosta. Tapaus liittyy Vastaamoon tehtyyn massiiviseen tietomurtoon, jonka yhteydessä sen asiakkaiden arkaluontoisia tietoja vuoti verkkoon. Myöhemmin Vastaamo asetettiin konkurssiin. 

Takavarikkoa vaati Vastaamon Tapioilta ostanut yritys. Se katsoi, että tietomurron kohteeksi joutuneen yrityksen myynnissä tapahtui sopimusrikkomus. 

Käräjäoikeus oli jo lokakuussa tehnyt päätöksen vastaavasta väliaikaisesta turvaamistoimesta. 

– Koska tietomurto on ajallisesti tapahtunut ennen asianosaisten välisiä Vastaamon osakkeita koskevia kauppaneuvotteluja ja niiden aikana sekä siten ennen kauppakirjan solmimista, tapahtunutta tietomurto voi oikeudellisesti arvioiden muodostaa olennaisen sopimusrikkomuksen asianosaisten välisessä Vastaamon osakkeita koskevassa kaupassa, käräjäoikeus arvioi. 

Sen mukaan seurauksena voi olla ostajan vaatimat kaupan purku, kauppahinnan palauttaminen, kauppahinnan alentaminen, osittainen palauttaminen tai vahingonkorvaus. 

Tapiot kiistivät takavarikon perusteet. 

Lue myös:

    Uusimmat