Jättimäinen Humenin silta suljettiin Kiinassa, mutta liikenneyhtiön mukaan vaaraa ei ole – katso videolta, miten silta aaltoilee uhkaavasti tuulessa

Kiinassa, Guangdongin maakunnassa, on jouduttu sulkemaan Humenin silta, joka alkoi heilua vaarallisen voimakkaasti. Liikenneyhtiön mukaan silta ei kuitenkaan ole vaurioitunut aaltoilusta huolimatta. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan viranomaiset sulkivat Humenin sillan tiistaina, kun se alkoi aaltoilla uhkaavasti kovien tuulien aikana. Silta yhdistää Guangdongin maakunnan pääkaupungin Kantonin ja Dongguan teollisuusalueen, ja sen yli kulkee raskasta liikennettä. 

Helmijoen ylittävä Humenin silta on otettu käyttöön vuonna 1997, ja se oli Kiinan ensimmäisiä itsenäisiä sillanrakennusprojekteja.

Pituutta sillä on kaikkine jatko-osineen jopa 15 kilometriä, ja pisimmät tukirakenteiden välit ovat 888 metriä. Tärkeän ylityspaikan lisäksi se on myös turistinähtävyys. 

Liikenneyhtiö: Ei vaaraa

Paikallistelevisio näytti kuvaa sillan huojumisesta tiistaina iltapäivällä, jonka jälkeen heiluminen jatkui yöhön saakka. Videokuvassa näkyy myös työntekijöitä, jotka yrittävät korjata siltaa. 

Global Times ja Taiwan News -medioiden mukaan liikenneyhtiön asiantuntijat kertoivat kiinalaismedialle, että hurjasta aaltoilusta huolimatta silta ei ole vaurioitunut, eikä se aiheuta enää vaaraa. Heilumisen syytä selvitetään. 

Katso tämän jutun alussa olevalta videolta, miten Humenin silta aaltoilee uhkaavan näköisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat