Mainos

Kuvat: Uskaltaisitko kokeilla? Maailman pisin lasisilta kulkee huimaavassa 300 metrin korkeudessa

Kiinassa sijaitsee maailman pisin lasisilta, joka on korkeanpaikankammoisten kauhu: Silta kulkee 300 metrin korkeudella, se on kuusi metriä leveä ja 430 metriä pitkä.

Silta kulkee Zhangjiajien suuren kanjonin yli samannimisessä kansallispuistossa Hunanin maakunnassa. Uutta lasisiltaa ei ole vielä avattu yleisölle.

Omistajien mukaan sillalla järjestetään myöhemmin muotinäytöksiä. Sillan keskelle tehdään myös benjihyppypaikka.

Yksi siltaa tehneistä insinööreistä, Yang Guohong, kertoo rakentajien tehneen erityisen paljon varotoimenpiteitä siltaa rakennettaessa.

– Sillä ei ole väliä, kuinka paljon turistit hyppivät sillalla, se tulee kestämään, hän kertoo People's Daily -sanomalehdelle.

Silta kestää kerrallaan 800 ihmisen painon.

– Rautarakenteet sillan alla ovat uskomattoman tiiviit, joten vaikka lasi rikkoutuisi, vierailijat eivät putoa sillasta läpi.

Päätähuimaavan lasisillan turvallisuutta on myös todisteltu kävijöille: Viimeisimmässä medialle suunnatussa tapahtumassa kansallispuiston omistajat olivat hankkineet paikalle 20 vapaaehtoista, jotka moukaroivat sillan lasipohjaa lekoilla. 

Lopuksi murtuneen lasin päälle ajettiin täynnä ihmisiä ollut Volvo XC90. Auton kerrottiin painavan noin kaksi tuhatta kiloa.

Israelilaisen arkkitehdin Haim Dotanin suunnitteleman sillan rakentaminen maksoi noin 62 miljoonaa euroa. Ei siis ole ihmekään, että omistajat haluavat houkutella pääsylipun ostavia turisteja paikalle todistelemalla sillan kestävyyttä.

Turvallisuuden vakuuttelu onkin tarpeellista, sillä monien muistissa on vielä vuoden 2015 lokakuinen välikohtaus, jossa Kiinassa sijaitsevan, toisen lasisillan lasi alkoi murtua. Lasi murtui, kun turisti pudotti mukin sillan lasipaneelille.

Murtuman huomattuaan ihmiset menivät paniikkiin ja ryhtyivät kiljumaan. Vaikka tiedottaja yritti vakuutella, että kolmesta lasitasosta vain yksi oli rikki, säikähtivät ihmiset niin paljon, että silta suljettiin määrittelemättömäksi ajaksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.