Mainos

Jatkuvaa päänsärkyä ja sairastelua – 5 tapaa, joilla käsilaukku voi pilata terveytesi

Päivittäinen painavan käsilaukun kantaminen voi aiheuttaa terveysongelmia, joilla saattaa olla hyvinkin pitkäkestoisia seurauksia. 

Kannatko sinäkin käsilaukussasi puolta omaisuuttasi, koska ikinä ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan ja mitä tarvitsee? Tavaramäärää kannattaa rajoittaa, sillä raskaan laukun kantaminen voi aiheuttaa keholle monia ikäviä seuraamuksia. 

Tutkimusten mukaan käsilaukkujen aiheuttamista kivuista kärsii jopa puolet naisista.

Saa kävelemään hassusti

Käsilaukun kantaminen muuttaa luontaista kävelytyyliämme huomattavasti. Kädet eivät pääse heilumaan, ja varsinkin raskasta laukkua kantaessa vartalon painopiste muuttuu toispuoliseksi.

Käsilaukun kantaminen aina samalla olkapäällä saa myös lihakset toimimaan toispuoleisesti, mikä voi puolestaan aiheuttaa selkäongelmia.

Aiheuttaa erilaisia selkävaivoja

Painava käsilaukku vaikuttaa negatiivisesti etenkin niskassa sijaitsevaan epäkäslihakseen. Jatkuva paino voi saada lihaksen kouristumaan, mikä saa väistämättä aikaan erilaisia selkävaivoja. Jos kärsit selän jäykkyydestä, kivusta tai yleisestä selän väsymyksestä, syy voi löytyä liian painavasta käsilaukustasi.

Laukaisee päänsärkyä

Kärsitkö usein päänsärystä? Hartioiden ja niskan lihasten ongelmat ilmenevät usein päänsärkynä, joka voi juontaa juurensa käsilaukun kantamiseen. Laukun kantamisesta jännittyneet lihakset heijastavat kipua päähän ja saavat ohimosi tykyttämään ikävästi. Jos haluat välttyä päänsäryltä, vaihtele laukkua olalta toiselle tarpeeksi usein. Jos outo pääkipu ei hellitä, kokeile vaihtaa käsilaukku kevyeen reppuun.

Ohentaa hiuksia

Pitkähiuksisten kannattaa ottaa huomioon, että olkalaukun hihna voi saada hiuksesi katkeilemaan ikävästi, varsinkin jos kannat laukkua aina samalla puolella. Huolehdi siis, etteivät hiukset jää hihnan alle tai kiinni laukun metalliosiin.

Saa sairastumaan

Coloradon yliopistossa tehty tutkimus on paljastanut jotain todella ällöttävää naisten elämästä. Tutkimuksen mukaan käsilaukku on tavara, jota ei tule pestyä kovinkaan usein, joten se voi sisältää jopa 10 000 erilaista bakteeria. Määrä on enemmän kuin vessanpöntössä! Voit yrittää välttyä suurimmilta bakteereilta sijoittamalla laukun aina naulakkoon lattian sijasta. Muista myös pestä kätesi aina laukun tonkimisen jälkeen.

Video: Älä jäykistä selkääsi yhtään enempää vaan pysy liikkeellä myös työpäivän aikana.

Lähde: Cosmopolitan 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.