Kalle Rovanperä nappasi jättipotin! Maailmanmestarilta huikea näytös Portugalin päätöspätkällä, Esapekka Lappi upeasti kolmas

Kalle Rovanperä palaa MM-rallivoittajaksi! Täysi pistepotti upealla Power Stage -vedolla 1:37
Kalle Rovanperä palaa MM-rallivoittajaksi! Täysi pistepotti upealla Power Stage -vedolla

Portugalin MM-rallin päätöspäivänä ajettiin neljä erikoiskoetta. MTV Urheilu seurasi tässä artikkelissa tapahtumia hetki hetkeltä. Tarjolla on myös videot huippuhetkistä.

MM-rallikauden viides osakilpailu päättyi Toyotan Kalle Rovanperän voittoon. Ykkössija oli Rovanperälle kauden ensimmäinen, ja se nosti hänet MM-sarjan kärkeen. Rovanperä otti Portugalista täydet pisteet oltuaan myös nopein rallin päättäneellä Power Stagella.

Rovanperä nousi kilpailun kärkeen viidennellä erikoiskokeella ja kasvatti tämän jälkeen eron toiseksi tulleeseen Hyundain Dani Sordoon yli 50 sekuntiin. Rovanperä teki viikonlopun 19 erikoiskokeelle peräti kymmenen pohja-aikaa.

Sordon jälkeen kolmanneksi ajoi toinen Hyundai-kuljettaja Esapekka Lappi, jolla palkintosija oli toinen peräkkäinen kolme viikkoa sitten ajetun Kroatian rallin jatkoksi.

Lappi taisteli pitkään kakkossijasta, mutta joutui mitä ilmeisimmin tallimääräyksen vuoksi päästämään Thierry Neuvillen lauantaina edelleen. Hyundain suunnitelma Neuvillen pisteiden maksimoimiseksi epäonnistui, kun belgialaisen autoon iski sunnuntaina tekninen vika, joka pudotti hänet lopputuloksissa viidenneksi.

Toyota jatkaa valmistajien MM-sarjan kärjessä.

Kausi jatkuu 1.–4. kesäkuuta Sardiniassa.

Esapekka Lapilla tuli hännän alla maalissa - huikkasi hätäisesti terveiset kotiin 2:28
Esapekka Lapilla tuli hännän alla maalissa – huikkasi hätäisesti terveiset kotiin

Kokonaistilanne 19/19 EK:n jälkeen:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Kalle Rovanperä

Toyota

3.35:11,7

2.

Dani Sordo

Hyundai

+54,7

3.

Esapekka Lappi

Hyundai

+1:20,4

4.

Ott Tänak

M-Sport

+2:04,2

5.

Thierry Neuville

Hyundai

+8:22,6

Kuljettajien MM-pisteet (5/13):

sija:kuljettaja:talli:pistettä:

1.

Kalle Rovanperä

Toyota

98

2.

Ott Tänak

M-Sport

81

3.

Sébastien Ogier

Toyota

69

4.

Elfyn Evans

Toyota

69

5.

Thierry Neuville

Hyundai

68

6.

Esapekka Lappi

Hyundai

49

7.

Dani Sordo

Hyundai

36

8.

Takamoto Katsuta

Toyota

20

9.

Craig Breen

Hyundai

19

Valmistajien MM-pisteet (5/13):

sija:talli:pistettä:

1.

Toyota

201

2.

Hyundai

169

3.

M-Sport

134

SEURANTA

EK19: Fafe 2 (Power Stage), 11,18 km

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:

1.

Kalle Rovanperä

Toyota

6:26,5

2.

Ott Tänak

M-Sport

+0,8

3.

Esapekka Lappi

Hyundai

+2,6

4.

Takamoto Katsuta

Toyota

+3,0

5.

Dani Sordo

Hyundai

+6,9

Klo 15.12: Kalle Rovanperä nappaa täyden pistepotin Portugalista! Suomalainen lataa pohja-ajan Power Stagelle ja voittaa kisan ylivoimaiseen tyyliin! Ero Tänakiin on maalissa lopulta 0,7 sekuntia!

Klo 15.11: Kalle Rovanperä on tullut samaa vauhtia kuin Tänak ensimmäiselle väliaikapisteelle. Toisella suomalainen on jo 1,4 sekuntia edellä! Jättipotti on tulossa.

Klo 15.08: Lapin auto alkaa savuttaa maalialueella. Pieni paniikki Hyundai-leirissä, mutta ilmeisesti tästä ei tule enää vahinkoa suomalaisen kisan kannalta. Sordo ei puolestaan pysty vastaamaan Lapin aikaan, joten suomalainen on Power Stagella vähintään kolmas! Mitä tekee Kalle Rovanperä?

Klo 15.06: – Hyvää äitienpäivää, Lappi toivottaa maalihaastattelussa suomeksi.

Klo 15.05: Ei riitä! Lappi jää Tänakista 1,9 sekuntia! Suomalainen on tänään kokonaiskisassa kuitenkin vähintään kolmas. Erinomainen ralli jälleen Hyundai-kuskilta. 

Klo 15.05: Lappi tulee nyt lähes tasan samaa vauhtia kuin Tänak. Toisella väliajalla ero vain 0,1 sekuntia. Nyt on aivan kaikki pelissä, mitä autosta vain löytyy!

Klo 15.03: Tänak näyttää sittenkin saaneen hybridiinsä eloa, ja aika on sen mukainen. Virolainen lyö Katsutan 2,3 sekunnilla. Tänak: "Oli vaikea viikonloppu ja meillä on isoja haasteita edessämme", Tänak summaa.

Klo 14.55: Pierre-Louis Loubet ei pysty vastaamaan Takan vetoon. Ranskalainen jää lopulta neljä sekuntia pohja-ajasta. Nyt katsotaan mitä Tänak pystyy tekemään ilman toimivaa hybridiä.

Klo 14.52: Portugalin MM-rallin huipennus lähestyy! Takamoto Katsuta on jo kohta maalissa. Rally1-autojen ajojärjestys Katsutan jälkeen: Loubet, Tänak, Lappi, Sordo, Rovanperä.

Klo 14.49: Draamaa Rally2-sarjassa. Greensmith pitää voittonsa 1,2 sekunnin turvin. Solberg manaa maalissa tappiotaan. – Oli melko hilkulla, Greensmith päivittelee ja menee rehdisti halaamaan Solbergia. Ruotsalainen olisi ilman donitsittelustaan saatua minuutin aikasakkoa ottanut ylivoimaisen voiton.

Klo 14.46: Solberg: "Yritin kaikkeni. Katsotaan, mitä tapahtuu. Toivotaan, että voin voittaa." Greensmithin kaula ennen päätös-ek:ta oli kahdeksan sekuntia.

Klo 14.45: Mikkelsen lyö Sunisen komeasti 3,4 sekunnilla. Oliver Solberg näyttää tulevan vieläkin parempaa kyytiä. Ruotsalaisella on täysi hyökkäys päällä, onnistuuko jopa nousemaan Rally2-sarjan kisan kärjessä painavan Greensmithin ohi viimeisellä pätkällä?

Klo 14.38: Andreas Mikkelsen on tarttunut haasteeseen ja lyö pohjat ensimmäiseen väliaikaan. Rally2-sarjassa kolme parasta Power Stagella lähtevät ekstrapisteiden kanssa kotimatkalle. Sunisen tilanne on hyvä, sillä Mikkelsenin ja Solbergin ohella jäljellä on enää Gus Greensmith, jolla on ollut tekninen ongelma autonsa kanssa. 

Klo 14.36: Suninen nakuttaa hyvää vauhtia. Lyö 7,7 sekunnilla pohja-ajan. Viime vuonna suomalaiskuski ajoi päätöspätkällä ulos ja menetti voittonsa, nyt pätkä meni virheettömästi. – Olen melko tyytyväinen, vähän oli ongelmia auton takapään kanssa, mutta muuten meni hyvin, Suninen kommentoi.

Klo 14.27: Irlantilainen Josh McErlean sapuu maaliin. Häntä seuraa bolivialaiskuski Marco Bulacia. Sitten onkin Teemu Sunisen vuoro tyylitellä erikoiskoe maaliin. Hyundai-kuski näyttää ensimmäisen väliajan perusteella lyövän mittatikun muille kärkimiehille Rally2-sarjassa.

Klo 14.24: Thierry Neuville saapuu maaliin ja varmistaa viidennen sijoituksensa kaikista vaikeuksista huolimatta. Belgialainen sanoo, että tällaista ralli välillä on, ylämäkiä ja alamäkiä. Moottoriongelma vei kuskilta tänään top kolme -sijoituksen.

Klo 14.13: Legendaarinen Fafe alkaa tuttuun tapaan Rally2-sarjan kuumalla ryhmällä sillä erotuksella, että moottorinsa kanssa tuskaileva Thierry Neuville köröttelee koko letkan ensimmäisenä yleisöerikoiskokeen maaliin. Belgialaista seuraa seitsemän Rally2-kuskia ja sitten päästään kuninkuusluokan kuskien suorituksiin.

Klo 14.07: C Moren rallistudiossa pureuduttiin viikonlopun puhuttavimpaan kulissipeliin eli Hyundain taktikointiin, jonka kärsijäksi Esapekka Lappi joutui. Asiantuntijat Jari Ketomaa ja Riku Tahko heittivät näkemyksensä peliin.

Hyundain röyhkeä tallipeli epäonnistui taas pahasti - asiantuntija kriittisenä: "Kyllä siitä voi vetää johtopäätöstä"   1:54
Hyundain röyhkeä tallipeli epäonnistui taas pahasti – asiantuntija kriittisenä: "Kyllä siitä voi vetää johtopäätöstä"  

Klo 14.01: Suomalaisittain kutkuttava viimeinen erikoiskoe on tuota pikaa alkamassa. Legendaarinen Fafen yleisöpätkä pitää sisällään komeita loikkia. Nappaako Kalle Rovanperän täyden pistepotin vielä Power Stagen voittamalla? Vai lyökö tallinsa kulissipelin uhriksi joutunut Esapekka Lappi vielä näpäytyksen kaikille? 

EK18: Cabeceiras de Basto, 22,01 km

sija:

kuljettaja:

talli:

aika/ero:

1.

Ott Tänak

M-Sport

13.48,5

2.

Daniel Sordo

Hyundai

+9,7

3.

Takamoto Katsuta

Toyota

+11,3

4.

Oliver Solberg

Skoda (R2)

+18,9

5.

Esapekka Lappi

Hyundai

+19,8

6.

Kalle Rovanperä

Toyota

+21,3

7.

Teemu Suninen

Hyundai (R2)

+23,4

Thierry Neuville

Hyundai

+2.50,2

Klo 12.30: Kalle Rovanperä kommentoi Euroviisuja ja Ruotsin voittoa EK18:n maalihaastattelussa:

Kalle Rovanperä yllätettiin maalihaastattelussa – latasi vastauksen Euroviisuista kuin apteekin hyllyltä 0:34
Kalle Rovanperä yllätettiin maalihaastattelussa – latasi vastauksen Euroviisuista kuin apteekin hyllyltä

Klo 12.17: Kalle Rovanperä saapuu maaliin peräti 21,3 sekuntia Tänakia hitaampana. Renkaita säästellyt maailmamestari kommentoi maalihaastattelussa Euroviisuja ja Ruotsin voittoa Suomesta. 

– Ei hyvä juttu. Ruotsi on vähän niin kuin vihollisemme näissä tämänkaltaisissa jutuissa. Mutta meidän kaverimme teki hyvin ja oli toinen. Pitää antaa aplodit sille, Rovanperä tuumaili.

Klo 12.10: Sordo on lopulta kymmenen sekuntia Lappia nopeampi, joten ei tässä näytä sijoitukset enää vaihtuvan Hyundai-kuskien välillä. Ero on kokonaisuudessaan jo tasan 30 sekuntia. Lapin kannalta sääli, koska hän ei päässyt lauantain oletetun tallimääräyksen vuoksi kunnolla taistelemaan kakkospaikasta. Hyundai teki niin sanotusti kylmät ja pelasi Lapin ulos kikkailullaan. Joka tapauksessa palkintopallisijoitus on suomalaiselle tulossa.

Klo 12.07: Neuville saappuu maaliin kaksi minuuttia ja 50 sekuntia Tänakia hitaampana. Ei vieläkään ole saatu selvyyttä Sordon tilanteeseen ja siihen, saako hän mahdollisesti aikasakkoa vai ei. Nyt Sordo on joka tapauksessa ajanut nopeammin kuin Lappi, vieläpä selvästi. Viimeisellä väliaikapisteellä eroa on 6,9 sekuntia espanjalaisen hyväksi, joten ei tämä nyt tallimääräykseltä haiskahda sittenkään.

Klo 12.04: Nyt tuli uusi teoria Sordon starttiajasta: järjestäjät olisivat lisänneet starttiväliin minuutin Neuvillen perään, koska belgialaisen moottorin tiedetään olevan rikki. Mene ja tiedä. Lapin tilanteen kannalta tämä on kutkuttavaa, sillä suomalainen ei ole ollut kakkonen neljään vuoteen MM-rallissa.

Klo 12.01: Lappi matelee maaliin 19,8 sekuntia Tänakia hitaammin. Sordo on sen sijaan tulossa vielä hitaammin! Espanjalaiselle on todennäköisesti tulossa kymmenen sekunnin taktinen aikarangaistus startissa myöhästymisestä. Melkoista kikkailua Hyundailta kaiken kaikkiaan tänä viikonloppuna.

Klo 11.59: Esapekka Lappi on ylittänyt jo pätkän puolivälin. Hän on tullut erittäin rauhallisesti ja selvästi renkaitaan säästellen. Lappi on joka tapauksessa nousemassa kakkossijalle. Edellisen kerran suomalaiset ovat juhlineet kaksoisvoittoa MM-rallissa vuonna 2012 Ruotsin MM-rallissa, kun asialla olivat Jari-Matti Latvala ja Mikko Hirvonen.

Klo 11.56: Sordo starttaa minuutin myöhässä erikoiskokeelle, mikä tietää todennäköisesti aikarangaistusta espanjalaiselle ja siten Esapekan Lapin nousua Portugalin MM-rallin toiseksi! Asia ei ole kuitenkaan vielä sataprosenttisen varma.

Klo 11.52: Lappi on tullut varmistellen: Tänak on ensimmäisessä väliaikapisteessä 5,1 sekuntia suomalaista nopeampi. Sordo starttaa siis 11.55, eikä 11.50, joka oli Neuvillen lähtöaika.

Klo 11.50: Portugalin MM-ralli on C Moren lähetyksessä kerrotun tiedon mukaan tehnyt useamman vuoden jatkosopimuksen WRC:n kanssa, mikä on hyvä uutinen rallin ystäville. Porton läheisyydessä ajetaan siis vastaisuudessakin.

Klo 11.46: Katsuta, Loubet, Tänak ja Lappi ovat nyt kaikki pätkällä täydessä vauhdissa. Katsuta pian jo maalissa. Käytännössä kaikki huomio keskittyy nyt Lapin ja Sordon aikojen vertailuun. Espanjalainen starttaa kello 11.55, jonka jälkeen alamme olla viisaampia.

Klo 11.35: Jos Sordo päästää Lapin edelleen, se tapahtuu tällä erikoiskokeella. Takamoto Katsuta on jo täydessä vauhdissa.

Klo 11.26: Rallin kokonaiskilpailun kannalta kenties ratkaiseva ja päivän pisin erikoiskoe on pian alkamassa. Kuuma peruna on se, mitä tekee Hyundai. Alla C Moren asiantuntijan Jari Ketomaan mietteet kuskien sijoituksia vaihdelleen Hyundain tilanteesta. Nostetaanko aiemmin jarrutellut Esapekka Lappi nyt kakkoseksi, kun Thierry Neuvillen auto on rikki?

Hyundain kikkailu kostautui? C Moren asiantuntija Jari Ketomaalta tyly tuomio tallin toiminnasta 2:15
Hyundain kikkailu kostautui? C Moren asiantuntija Jari Ketomaalta tyly tuomio tallin toiminnasta

EK17: Fafe 1, 11,18 km

sija:

kuljettaja:

talli:

aika/ero:

1.

Kalle Rovanperä

Toyota

08.02,9

2.

Esapekka Lappi

Hyundai

+0,2

3.

Ott Tänak

M-Sport

+0,4

4.

Takamoto Katsuta

Toyota

+1,2

5.

Daniel Sordo

Hyundai

+1,4

6.

Pierre-Louis Loubet

M-Sport

+5,9

Thierry Neuville

Hyundai

+1.32,9

Klo 11.04: Rovanperä tulee muiden tavoin varmistellen maaliin. Mutta ajaa silti pohja-ajan! Lapin aika alittuu kahdella kymmenyksellä.

– Suunnitelma on voittaa ralli ja myös Power Stage. Oli paljon liukkaampaa kuin luulin, Rovanperä kommentoi.

Klo 11.03: Sordo jää Lapin pohja-ajasta 1,2 sekuntia. 

Klo 11.01: Dani Sordo ei ole ainakaan vielä lyönyt käsijarrua päälle päästääkseen Lappia edelleen. Espanjalaisen kannalta onkin parempaa harjoitella Fafen ajamista päivän päättävä Power Stage -ek:n varalle. Todennäköisemmin Sordo päästää Lapin edelleen vasta seuraavalla pätkällä, joka on 22 kilometrin mittainen – jos päästää ylipäätään.

Samaan aikaan Rovanperä on jo hyökännyt pätkälle.

Klo 10.59: – Ei ole tehoja, Neuville harmittelee maalissa. Hyundai-kuski jää puolitoista minuuttia Lapin pohjista.

Klo 10.57: Neuville rullaa maalia kohti toista minuuttia muita hitaampana. Samaan aikaan Sordo on startannut tien päälle.

Klo 10.54: Lappi alittaa Tänakin pohja-ajan kahdella kymmenyksellä. "On oltava varovainen, koska tässä on vaaran paikkoja. Ei ole tilaa vetää leveäksi missään vaiheessa", Lappi sanoo Fafen legendapätkästä.

Klo 10.52: Esapekka Lappi on baanalla ja on tulossa kärkivauhtia tähän mennessä! Auton moottorivaivasta kärsinyt Thierry Neuville on niin ikään startannut, mutta belgialainen matelee autollaan eteenpäin. Liekö tuossa edes järkeä jatkaa, jos auto ei toimi lainkaan?

Klo 10.50: Tänak painaa pohja-ajan, vaikka Fordissa ei toimi lisävoimaa antava hybridiyksikkö lainkaan.

– Se pitää nukkumisesta. Tämä ralli on ollut jo liian pitkä sille, Tänak letkauttaa hybridistään.

Klo 10.44: Kun odotellaan kärkikuskeja maaliin, voikin nautiskella C Moren asiantuntijan Jari Ketomaan arviosta Hyundai-tallin touhusta.

Ketomaa ei tunnu olevan aivan vakuutttunut, että F1-taustainen tallipomo Cyril Abiteboul on tehnyt oikeita ratkaisuja tallimääräyksien suhteen.

Suomalaisittain kiinnostavasti keskustelu pureutuu Esapekka Lapin tilanteeseen ja mahdolliseen kakkossijaan tänä viikonloppuna. Katso Ketomaan tuomio alta.

Hyundain kikkailu kostautui? C Moren asiantuntija Jari Ketomaalta tyly tuomio tallin toiminnasta 2:15
Hyundain kikkailu kostautui? C Moren asiantuntija Jari Ketomaalta tyly tuomio tallin toiminnasta

Klo 10.40: Katsuta on maalissa ajalla 6.43,3. Seuraavaksi yleisöä viihdyttää ranskalaiskuski Pierre-Louis Loubet. Tämä pätkä ajetaan uudelleen vielä viikonlopun päätteeksi Power Stagena, jolloin luvassa on ekstrapisteitä kärkikuskeille. Tämä käy siis hyvänä harjoituksena.

Klo 10.38: Kertauksen vuoksi vielä Rally1-autojen ajojärjestys tänään: 

1. Katsuta
2. Loubet
3. Tänak
4. Lappi
5. Neuville
6. Sordo
7. Rovanperä

Klo 10.35: Takamoto Katsuta on ampaissut vauhtiin!

Klo 10.31: Legendaarinen Fafen yleisöerikoiskoe on valmis alkamaan. Sitä ennen C Moren asiantuntija Jari Ketomaa latelee tylyn tuomion Hyundain toiminnasta tallimääräysten suhteen. Video studiokeskustelusta tulossa hetken kuluttua.

EK16: Paredes, 11,05 km

sija:

kuljettaja:

talli:

aika/ero:

1.

Takamoto Katsuta

Toyota

08.02,9

2.

Kalle Rovanperä

Hyundai

+1,8

3.

Daniel Sordo

Hyundai

+2,3

4.

Ott Tänak

M-Sport

+4,3

5.

Esapekka Lappi

Hyundai

+10,0

Pierre-Louis Loubet

M-Sport

+22,8

Thierry Neuville

Hyundai

+1.26,4

Kello 9.59: Hyundailla on nyt puolisen tuntia aikaa veivata taktiikkaa uuteen uskoon ennen seuraavaa erikoiskoetta. Antaako Sordo jo seuraavalla pätkällä kakkospaikan Lapille? On muistettava, että Lappi hävisi lauantaina ratkaisevia sekunteja espanjalaista vastaan, kun hän joutui tallimääräyksellä päästämään Neuvillen edelleen tulosluettelossa.

– Mitään järjellistä selitystä ei ole sille, että Lappi ei saisi kakkospaikkaa itselleen, jos Sordo ajaa kuitenkin vain muutamia kisoja enää tällä kaudella, C Moren asiantuntija Riku Tahko tuumaa.

Tahkon mukaan Hyundain on nyt maksettava Lapille lauantain himmailu tiimin ja Neuvillen puolesta korkojen kera takaisin.

– Lojaalisuus toimii molempiin suuntiin, Tahko muistuttaa.

Kello 9.48: Alla vielä videota Neuvillen katastrofaalisesta epäonnesta.

Käsittämätöntä draamaa! Thierry Neuvillen auto hajoaa heti aamusta 2:12
Käsittämätöntä draamaa! Thierry Neuvillen moottori hajoaa heti aamusta

Kello 9.37: Rovanperä saapuu maaliin, häviää Katsutalle 1,8 sekuntia, mutta kasvattaa johtoaan puolella sekunnilla Dani Sordoon verrattuna.

– Olimme silti liian nopeita. En tiedä, miten hiljaa muut oikein ajavat, renkaitaan säästellyt Rovanperä naureskelee maalissa.

Kello 9.34: Kalle Rovanperä on viimeisenä Rally1-kuskina saapumassa maaliin. Hän on kärkikuskeista parhaassa vauhdissa, lähes samassa ajassa kuin Katsuta, 0,7 sekuntia on ero viimeisellä väliaikapisteellä. Joten taas pohja-aika maailmanmestarille?

Kello 9.33: Suomella on nyt kaksi kuljettajaa palkintopallisijoilla. Viimeksi tällaisessa tilanteessa päästiin maaliin MM-rallissa vuonna 2012 Ruotsin MM-rallissa.

Kello 9.31: – Se on ohi, Neuville kuittaa maalissa. Hän häviää pohja-ajasta karmaisevat minuutin ja 26 sekuntia.

Kello 9.29: Nyt kun Hyundain ykköshevoseksi nimetty Neuville on ulkona kärkitaistosta, on hyvä kysyä, löytyykö tallilta rohkeutta käyttää tallimääräystä ja sanoa Dani Sordolle, että antaisi Esapekka Lapille kakkossijan. 

– Pitäisi ilman muuta, C Moren asiantuntija Riku Tahko summaa.

Lappi kun ajaa Hyundaita koko kauden, Sordo vain tietyt kisat MM-kalenterista.

Kello 9.27: Lappi saapuu maaliin säästellen ja kuulee maalissa Neuvillen ongelmista. "Se ei muuta paljoakaan, meillä ei ole tänään paljoakaan tehtävissä. Ikävä hänen kannalltaan, katsotaan, mitä tapahtuu", Lappi summaa.

Neuvillella siis vakava moottoriongelma, joka pudottaa hänet tulosliuskalla myös Tänakin taakse.

Kello 9.22: Huikeaa draamaa heti aamusta! Thierry Neuvillen autossa on valtavia ongelmia, ja belgialainen valahtaa tämän myötä rajusti tulosliuskalla. Käsittämätön käänne! Esapekka Lapin tilanne muuttuu ratkaisevasti. Suomalainen nousee kolmanneksi! Saako hän nyt kilpailla jo kisan kakkossijasta Dani Sordon kanssa?

Kello 9.20: Tänak tulee myös hissun kissun, eikä haasta Katsutan aikaa. Myös Lappi on nyt tien päällä.

Kello 9.18: Loubet 22,8 sekuntia hitaampi kuin Taka. Ranskalainen sanoo haluavansa säästää vain renkaita kisaa päättävään Power Stage -erikoiskokeeseen.

Kello 9.16: Ajojärjestys Rally1-autojen osalta on tänään seuraava: 
1. Katsuta
2. Loubet
3. Tänak
4. Lappi
5. Neuville
6. Sordo
7. Rovanperä

Kello 9.14: Katsuta pysäyttää digitaalit aikaan 8.02,9. Pierre-Louis Loubet näyttää olevan köröttelymoodissa, sillä hän on jäänyt ensimmäisellä väliaikapisteellä jo 12,5 sekuntia japanilaisen kyydistä.

Kello 9.07: Viimeinen kisapäivä on käynnissä! Takamoto Katsuta paahtaa ensimmäisenä mutkaista ja kapeaa metsäpolkua. 

Kello 9.00: Huomenta, hyvää äitienpäivää ja erittäin paljon tervetuloa mukaan seuraamaan Portugalin MM-rallin viimeistä ajopäivää. Sunnuntaihin lähdetään Kalle Rovanperän selvässä johtoasemassa, joten kisasta voi odottaa suomalaisittain riemukasta. Seurataan tietenkin myös Esapekka Lapin taistelua palkintopallisijoituksesta. Hyundai-kuskia saattaa tosin jarruttaa tallin määräys pysyä belgialaiskuski Thierry Neuvillen takana. Mitä vain voi kuitenkin vielä tänään tapahtua. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat