Jätä ylimääräinen sokeri: Näin loppuu limun juonti!

Limujen juominen tuntuu harmittomalta tavalta, etenkin jos ruokavalio muutoin on terveellinen. Limut sisältävät kuitenkin niin paljon sokeria, että teet palveluksen itsellesi, jos tämän paheen onnistut selättämään.

Harrastatko liikuntaa säännöllisesti, syöt paljon kasviksia etkä polta tupakkaa? Suojelet itseäsi siis varsin hyvin kroonisilta taudeilta. Ajatteletkin ehkä, että mitäpä siis yksi limu päivässä haittaisi? Itse asiassa paljonkin.

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nimittäin, että ruokavaliosta tulevista kilokaloreista vain viisi prosenttia tulisi lisätystä sokerista. Tämä tulee täyteen jo reilusti alle tölkillisestä tavallista limua, jos muutoin syö 2000 kilokaloria päivässä.

JAMA Internal Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kokonaisen limutölkillisen nauttiminen päivittäin on tarpeeksi nostamaan kuolemaan johtavan sydänkohtauksen riskiä kolmanneksella huolimatta siitä, onko muita riskitekijöitä vai ei.

Jos limut ovat paheesi, kokeile siis seuraavia vinkkejä, joiden avulla voit selättää huonon tapasi.

Jätä yksi limu pois viikoittain

Kuinka monta limua juot viikossa? Jätä tällä viikolla yksi limu pois ja ensi viikolla toinen. Toista niin kauan, kunnes juot vain yhden limun viikossa ja voit luokitella sen niin kuin se kuuluukin luokitella – eli jälkiruoaksi.

Anna terveellisille juomille mahdollisuus

Jos pelkkä hanavesi ei pysty korvaamaan päivittäistä limuasi, kokeile jäävettä ja sitruunaa tai makeuttamatonta teetä. Voit myös sekoittaa hieman sokeroimatonta mehua kivennäisveteen.

Kun mielesi tekee sokeria, tartu hedelmään

Osta viikonloppuisin tai maanantaiaamuna koko viikoksi hedelmiä, jotta sinulla on ensiapu lähellä, kun mielesi alkaa tehdä lisättyä sokeria. Hedelmissä on paljon vähemmän sokeria kuin monissa teollisissa elintarvikkeissa ja ne on paketoitu hyvin yhteen kuitujen kanssa. Näin verensokerisi pysyy tasaisena ja pysyt kylläisenä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja