Jätä tutut kohteet – matkaa Euroopan salaisiin helmiin!

Oletko jo kolunnut Euroopan suosituimmat pääkaupungit ja metropolit? Ehkä on aika kokeilla jotain uutta. Hotels.com kokosi listan Euroopan piilotetuista helmistä, jotka avaavat uuden puolen tutustakin maasta.

Middelburg, Hollanti

Kun suosittu ja boheemi Amsterdam on nähty, kannattaa harkita vierailua Middelburgissa. Kaupungissa yhdistyy moni tyypillistä Hollantia edustava asia: kaunis arkkitehtuuri, mainiot pyöräilymahdollisuudet ja meren läheisyys.

Kaupungin historiallisesta keskustasta osa tuhoutui toisen maailmansodan aikana, mutta myöhemmin rauniot kunnostettiin ja rakennettiin uudelleen vanhan tyylinsä mukaisiksi. 1700- ja 1800-luvuilta peräisin olevat varastorakennukset sekä kauppiaiden ja kiltojen talot huokuvat historian havinaa.

Porquerolles, Ranska

Pariisin romanttisuutta ei käy kieltäminen, mutta suurta rakkautta edustaa myös Ranskan etelärannikon lämpimillä leveyksillä sijaitseva Porquerolles’n idyllinen saari: belgialainen Francois Joseph Fournier osti koko saaren häälahjaksi vaimolleen vuonna 1912.

Porquerolles tarjoaa loistavat mahdollisuudet rentoutua veneretkellä, kalastaa Välimerellä, pyöräillä luonnonkauniissa maisemissa tai sukeltaa kirkkaissa rantavesissä. Samalla pääsee nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Bodensee, Saksa

Saksan suurimman järven Bodenseen rannoilla kohtaavat Saksan, Sveitsin ja Itävallan rajat. Matka Bodenseen rannoille sopii nautiskelijalle: alue on kuulu viinitarhojensa tuottamasta Weissherbst-roseviinistä, jota sopii maistella vaikkapa Meersburgin keskiaikaisen kaupungin nähtävyyksien keskellä.

Aktiivisemmat matkaajat voivat varata muutaman päivän, hypätä pyörän selkään ja nauttia järvimaisemista kiertämällä Bodenseetä. Tämän fillariretken varrella voi vierailla kolmessa maassa, joten muista passi.

Bodenseen-vierailun voi yhdistää myös laskettelulomaan, sillä Alpit ovat aivan lähellä.

Padova, Italia

Padova on todennäköisesti Pohjois-Italian vanhin kaupunki. Sen perusti troijalainen prinssi Antenor 1183 eaa. Usein läheisen Venetsian varjoon jäävä Padova ei häviä kulttuurinähtävyyksissään maineikkaammille italialaisille kaupungeille.

Padovasta kaunista arkkitehtuuria ja kaupunkisuunnittelua edustavat muun muassa Antonius Padovalaisen basilika, lukuisat holvikaarin katetut kadut sekä historiallisten kaupunkiasuntojen ja palazzin ympäröimä Prato della Vallen aukio. Aukiota korostavat lukuisat Padovan historian mahtimiesten patsaat.

Taiteen ystävien kannattaa vierailla Scrovegnin kappelissa, jossa pääsee hiljentymään taiteilija Giotton maineikkaiden keskiaikaisten freskojen ääressä.

Cornwall, Iso-Britannia

Brittein saarten yksi piilotetuista helmistä löytyy maan lounaiskolkasta. Cornwallin kreivikunta sopii niin hiljentymiseen kuin aktivoitumiseen. Alueen jylhästä, raikkaasta luonnosta voi nauttia kävelyretkillä. Jos kaipaa jotain jännittävämpää, Cornwallin rannikko soveltuu hyvin surffaukseen, tunnetaanhan se “Englannin Australiana.”

Kreivikunnan kaupungeista löytyy vanhan Englannin tunnelmaa. Ruokaillessa voi nauttia joko perinteisistä ruokalajeista tai Michelin-ravintoloiden antimista. Maaseudun ja meren läheisyyden ansiosta suuri osa tarjoiluista on aitoa lähiruokaa.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com

Kokeile käänteentekevää matkahakua ja inspiroidu osoitteessa Lomakuumetta.fi!

Lue myös:

    Uusimmat