Mainos

Järventaus hakee kokoomuksen jäsenkirjaa

Hiljattain nimitetty oikeusministeri Jussi Järventaus on hakenut kokoomuksen jäsenkirjaa Espoon Haukilahden puolueosastolta. Suomen yrittäjien toimitusjohtajan paikalta ministeriksi siirtynyt Järventaus vakuuttaa sanomalehti Ilkan haastattelussa, ettei hän myöskään aio palauttaa jäsenkirjaansa ministeritehtävien ehkä vuoden kuluttua päättyessä.

Järventaus sanoo haastattelussa myös olevansa huolestunut ikääntyvien ja kokeneiden ihmisten syrjäytymisestä työmarkkinoilta. Järventauksen mukaan työttömyysputki antaa mahdollisuuden siirtyä työttömyyseläkkeelle eli inhimillisesti katsoen liian varhain pois työelämästä. Toinen ongelma ovat asenteet.
-Iän perusteella tapahtuva syrjintä on rikos. Hyvä näin, Järventaus tiivistää.

Järventaus sanoo kannattavansa muutoksia työn verotukseen sekä sosiaalipoliittisiin ja työmarkkinoiden rakenteisiin. Moninkertainen turvaverkosto on osittain päällekkäinen.
-En sano, että sitä pitäisi ohentaa, mutta silmukoita pitäisi pienentää. Siitä pitäisi tehdä aukottomampi, tasapuolisempi ja päällekkäisyyksiä poistava ja tasoltaan sellainen, että se enemmän kannustaisi työntekoon kuin jouten oloon, Järventaus linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.