Jaromir Jagr, 48, jaksaa hämmästyttää – jatkaa uraansa tähtäimessään vuoden päässä odottava kohokohta: "Olen luvannut pelata siinä ottelussa"

Tshekkilegenda Jaromir Jagr aikoo jatkaa uskomatonta uraansa vielä kuluvan kauden jälkeenkin.

Jo vuonna 1990 ensimmäiset NHL-ottelunsa pelannut Jagr, 48, on ollut alkukauden pelaamatta, mutta aikoo kuntoon päästyään liittyä nykyisen joukkueensa Kladnon vahvuuteen.

– Tämä vuosi on erittäin poikkeuksellinen. Emme tiedä, mitä on edessä ja se vie paljon energiaa, Jargr sanoi Aftonbladetin mukaan Moskovassa, jossa on osallistumassa entisen seuransa Avangard Omskin 70-vuotisjuhlallisuuksiin.

Jagr pelasi viimeisen NHL-ottelunsa lähes kolme vuotta sitten vuoden 2017 viimeisenä päivänä. Tuolloin 45-vuotias Jagr siirtyi kesken kauden Calgary Flamesista tshekkiläiseen Kladnoon, jonka pääomistaja hän on.

Legenda on pelannut säästeliäästi, mutta viime kausi Tshekin pääsarjassa osoitti, että taidot ovat tallella.

Jagr pelasi Kladnon paidassa 38 ottelussa, iski 15 maalia ja kirjasi 14 syöttöpistettä. Joukkue ei kuitenkaan menestynyt, vaan putosi kauden päätteeksi toiselle sarjatasolle. 

– Tänä vuonna en ole harjoitellut yhtä kovaa kuin aiempina vuosina, mutta haluan silti pelata vielä tällä kaudella. Se voisi tapahtua pudotuspeleissä. Haluan olla pelaaja, joka auttaa joukkuettaan voittamaan. En ole se pelaaja tällä hetkellä, mutta haluan auttaa Kladnoa nousemaan pääsarjaan.

Ja kun peli maittaa, aikoo legenda jatkaa pelaamista pidempäänkin. Kuinka kauan, sitä hän ei osaa sanoa, mutta yksi asia on varma.

– Tämä ei missään tapauksessa ole viimeinen kausi urallani.

Yksi houkutin, joka pitää tshekkitähden jäillä odottaa vuoden päässä joulukuussa 2021, kun Kladno pelaa ulkoilmaottelun hiihtokeskuksestaan tunnetussa Spindleruv Mlynissä.


– Talviklassikko oli tarkoitus pelata tämän vuoden joulukuussa, mutta se siirrettiin, joten en voi lopettaa nyt. Olen luvannut pelata siinä ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja