Jaromir Jagr, 47, jaksaa hämmästyttää – palasi viikkojen sairauslomalta hirmutehoilla ja nousi Gordie Howen rinnalle

Komean NHL-uran tehnyt Jaromir Jagr, 47, osoitti jälleen, että ikä on hänen kohdallaan vain numero. Jagr toipui loukkaantumisesta ja pani verkot heilumaan Tshekin liigassa. Hänestä tuli vasta kiekkohistorian toinen viidellä vuosikymmenellä ammattilaiskiekkoa pelannut pelaaja.

Jaromir Jagr sanoi muutama vuosi sitten, että hän haluaa pelata NHL:ssä 50-vuotiaaksi asti. Ihan siihen asti ei ura Pohjois-Amerikassa kantanut, mutta Jagr on osoittanut, että hän pystyy huippuesityksiin edelleen kovassa eurooppalaisessa sarjassa.

Jagr, 47, oli kuusi viikkoa sivussa Kladnon riveistä loukattuaan molemmat reitensä. Jagr kuitenkin palasi ja iski heti Sparta Prahaa vastaan huipputehot 2+2, kun Kladno voitti Extraliigan ottelun 8–4.

Kladnon valmentaja David Cermak sanoi DK Pittsburgh Sports -sivuston mukaan, että Jagr halusi peliaikaa ylivoimalla, jossa hän pystyy auttamaan joukkuetta parhaiten. Molemmat osumat syntyivät vastustajan jäähyn aikana.

– Kun hän pitää kiekkoa, muut pelaajat ovat rauhallisempia. Ylivoimapeli näytti paljon paremmalta, kun hän oli mukana, Cermak totesi.

Jagr sanoi, että vaikka hän on seuran omistaja, hän halusi olla täydessä pelikunnossa ennen paluuta.

– En tiennyt mitä odottaa. Minulla oli tällainen vamma ensimmäistä kertaa. Pystyin kuitenkin harjoittelemaan vähän poissaolon aikanakin. Keskityin ylävartalotreeniin ja laukauksen harjoitteluun.

Jagr aloitti ammattilaisuransa vuonna 1988 Kladnossa, joten hän on pelannut ammattilaisjääkiekkoa viidellä vuosikymmenellä. Samaan on pystynyt vain Gordie Howe.

Tshekkilegenda täyttää 48 vuotta 15. helmikuuta. Kladnon paras pistemies, 26-vuotias puolustaja Brady Austin, ei ollut edes syntynyt, kun Jagr pelasi jo kolmatta NHL-kauttaan.

Jagr on tehnyt kauden 22 ottelussa tehopisteet 10+9=19.  

Lue myös:

    Uusimmat