Jarno Pikkaraisella yksi selvä vaatimus Ässien pelaamiseen – "Sen me voimme päättää"

Ässien uudeksi päävalmentajaksi nimitetty Jarno Pikkarainen odottaa porilaisyleisöstä voimavaraa omilleen, mutta tietää, että kaupungin tuki on myös ansaittava.

Pikkarainen, 51, nimitettiin maanantaina nopealla aikataululla Ässien uudeksi päävalmentajaksi, kun seura päätti siirtää Jere Härkälän syrjään vain yhden kauden yhteistyön jälkeen.

SM-liigassa Lukon, TPS:n, HIFK:n ja HPK:n valmentajana aiemmin Porissa vieraillut Pikkarainen tietää intohimon, jolla porilaiset Ässiin suhtautuvat.

– Pori ja Ässät ovat aina herättäneet tunteita. Tämä on ollut paha paikka olla vierasjoukkueen aitiossa, Pikkarainen sanoo Ässien julkaisemalla videolla.

– Varmasti, kun fanit saa puolelleen ja joukkue ansaitsee sen omalla tekemisellään, niin se on aika iso voimavara. Se on paljon isompi voimavara kuin monessa paikassa.

Pikkarainen aloittaa seuraavaksi tutustumisen valmennusryhmäänsä ja pelaajistoonsa. Sen jälkeen ratkeavat pelilliset roolitukset.

– Tietenkin käymme joukkuetta läpi, että mitä sopimuksia on ja keitä mahdollisia uusia voisi olla tulossa. Valmennustiimin kanssa teen paljon töitä sen suhteen, että otetaan selvää pelistä, jota täällä on pelattu, ja sitten lähdetään miettimään, miten sitä lähdetään kehittämään, Pikkarainen kuvailee.

Pelillisesti Pikkaraisella on yksi selvä asia, jonka hän haluaa omiltaan nähdä.

– Haluan sen, että Ässät on aloitteellinen joukkue. 

– Aloitteellisuus on ykkösjuttu. Me emme aina voi päättää, että hyökkäämmekö me vai hyökkääkö vastustaja, mutta sen me voimme päättää, että me olemme aina aloitteellisia, Pikkarainen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat