SM-liiga-seura erotti päävalmentajansa – uusi käskijä jo tiedossa

Porin Ässät on vapauttanut päävalmentaja Jere Härkälän tehtävistään. Ensimmäistä kauttaan SM-liigassa valmentanut Härkälä vei Ässät kuluvalla kaudella runkosarjassa sijalle 11.

Maanantaina Härkälän aika Ässien peräsimessä tuli päätökseen. Päätös on yllättävä, sillä Ässät käytti lokakuussa Härkälän sopimuksessa olleen option ja jatkoi valmentajan sopimusta kevääseen 2025.

– Muutos tehdään tukeaksemme tavoitettamme olla joka vuosi sarjassa kahdeksan parhaan joukossa. Päättyneellä kaudella keräsimme viimeisistä 45 ottelusta 52 pistettä pistekeskiarvolla 1,16 ja meidän täytyy katkaista tuloksellisesti huono kierteemme, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen sanoo seuran tiedotteessa.

– Liiga on murroksessa, jonka myötä kilpailu tulee entisestään kiristymään. Kokonaisanalyysimme pohjalta vaatimustasoa pitää nostaa jokaisella osa-alueella tukeaksemme tavoitettamme.

Härkälän korvaajaksi Ässät on palkannut Jarno Pikkaraisen. Pikkarainen on aiemmin toiminut SM-liigassa TPS:n, HIFK:n ja HPK:n päävalmentajana. Pikkarainen valmensi HIFK:n pronssille vuonna 2021.

– Jarno Pikkarainen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja. Hän on saanut revittyä parhaan irti joukkueistaan ja tuo hyvää johtajuutta sekä vaatimustasoa organisaatioomme, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat