Kommentti: Odotus on ohi! Kalle Rovanperällä eväät täydelliseen tyrmäykseen

Kalle Rovanperä löi heti muille luun kurkkuun – suomalaistähdeltä puhutteleva paljastus testi-ek:n maalissa 2:51
Kalle Rovanperä löi heti muille luun kurkkuun - suomalaistähdeltä puhutteleva paljastus testi-ek:n maalissa

Kalle Rovanperän pitkä odotus päättyy huomenna Portugalissa, kun hän tavoittelee jo kolmatta peräkkäistä voittoa perinteikkäässä sorakisassa. Tämä tietää suomalaistähden kilpakumppaneille kiirettä, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kaksi viime vuotta rallin MM-sarjaa dominoinut Rovanperä pääsee tulevan kilpailun perjantaipäivään poikkeuksellisen herkullisista lähtökohdista. Kun kahden viime kauden mestari on ajanut tänä vuonna vain kaksi neljästä osakilpailusta, sijoitus MM-sarjassa on seitsemäs. Se on myös suomalaisen lähtöpaikka perjantain erikoiskokeille.

Viimeksi Rovanperällä oli soralla ajetussa MM-rallissa näin hyvä lähtöpaikka lokakuussa 2021 Suomessa. Silloin hän ampaisi avauspäivän pätkille neljäntenä kuljettajana. Tästä tulee huomenna kuluneeksi 952 päivää.

Tällä ajanjaksolla MM-sarjassa on ehditty ajaa kaikkiaan 15 sorakisaa. Niistä 13:ssa Rovanperän Toyota lähti perjantaipäivään autoletkan ensimmäisenä. Viime vuonna Meksikossa alkuperäisessä lähtöjärjestyksessä toisena ollut Rovanperä peri aura-auton roolin Ott Tänakilta jo perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella, ja pari kuukautta myöhemmin Portugalissa vastaava nousu tapahtui tallikaveri Elfyn Evansin ulosajon vuoksi perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Näiden 15 sorakisan aikana Rovanperä jäi lähtöpaikastaan huolimatta perjantain pohja-ajoista keskimäärin vain 0,28 sekuntia kilometrillä. Rovanperän sijoitus oli perjantaipäivien jälkeen keskimäärin neljäs ja ero kärkeen reilut 20 sekuntia.

Koko rallin mitassa tällainen ek-vauhti riittää nyky-MM-sarjassa heittämällä palkintokorokkeelle.

Huomionarvoista on, että Rovanperä voitti mestaruusvuosinaan peräti kuusi sorarallia perjantain ensimmäiseltä lähtöpaikalta. Kakkossijoja tuli lisäksi kaksi ja kolmossijoja yksi.

Tähän peilaten tulee väistämättä mieleen, minkälaista jälkeä Rovanperä saa nyt aikaan seitsemänneltä lähtöpaikalta. Vaikka kisapaikalla satoi viime viikonloppuna vettä, aurinko on kuivannut tiestöä viikon mittaan siihen malliin, että se jälki tuskin on ainakaan muiden tallien silmin kovin kaunista katsottavaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat