Tylyt potkut Ässistä saanut valmentaja hämmästelee seurajohdon toimintaa: "Ei ollut sellainen tilanne"

Ässät pudotti maanantai-iltana yllätysuutisen, kun se kertoi erottaneensa Jere Härkälän päävalmentajan paikalta. Härkälän korvaa Jarno Pikkarainen, joka solmi porilaisten kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Härkälälle potkut tulivat täytenä yllätyksenä.

Härkälän ensimmäinen päävalmentajakausi SM-liigassa oli vaikea. Alkukaudesta hyvin suoriutunut Ässät pullahti viimeisellä kierroksella pudotuspelien ulkopuolelle hävittyään Sportille.

Tuloksellisesta pettymyksestä huolimatta Ässien ratkaisu tuli Härkälälle täytenä yllätyksenä. Hän sai tiedon potkuistaan maanantai-iltana.

– Tosi yllättynyt ja pettynyt sen jälkeen, Härkälä sanoo MTV Urheilulle. 

– En osannut kyllä yhtään odottaa. Ei ollut sellainen tilanne, että tollaista tarvitsisi edes miettiä. Mutta kunnioitetaan päätöstä. Toiset olivat eri mieltä.

Ässien maanantai-illan tiedotteessa toimitusjohtaja Mikael Lehtinen perusteli potkuja tuloksellisesti huonon kierteen katkaisemisella. Hyvän alkukauden jälkeen Ässät keräsi 45 ottelusta vain 52 pistettä.

– Kokonaisanalyysimme pohjalta vaatimustasoa pitää nostaa jokaisella osa-alueella tukeaksemme tavoitettamme, Lehtinen sanoi.

Härkälä ei halua tarkemmin ruotia, miten potkuja hänelle perusteltiin.

– Liittyi siihen, että tulos ei ollut hyvä ja ei uskottu, että se tällä hommalla siitä paranee.

Härkälä itse katsoi tiiviisti tulevaan. Suunnitelmat jatkoon olivat jo valmiina.

– Purettiin kautta ja valmisteltiin uutta. Tavallaan olivat valmiina. Ajankohta sikälikin vähän yllätti. Ajattelin, että heti kauden jälkeen olisi ollut jollain tavalla loogisempi, Härkälä sanoo.

– Ensi kesä jo suunniteltiin ja syksy oli valmiina.

"Ei riittänyt kärsivällisyys"

Ässät aloitti kautensa terävästi. Joukkue voitti 15 ensimmäisestä ottelustaan kymmenen. Mainion jakson päätteeksi Härkälä ja Ässät sopivat sopimukseen kirjatun option käytöstä ja solmivat kevääseen 2025 jatkuvan jatkosopimuksen.

– Jere Härkälä on uuden sukupolven huippuvalmentaja ja olemme äärimmäisen iloisia, että hän jatkaa tärkeänä osana seuramme pitkäjänteistä kehittämistä, Ässien tiedotteessa todettiin lokakuussa.

Porilaisten pitkäjänteisyys kantoi maaliskuun loppuun saakka.

– Itse ehkä olin siinä ajatuksessa, että tätä hommaa tehdään tosiaan pitkäjänteisesti ja luotettaan meidän urheilusrategiaan, että saadaan nuoria ajettua sisään, Härkälä sanoo.

– Ei me hankittu kaudella vahvistuksia, vaikka meiltä loukkaantui pelaajia. Olisi ehkä tarvittu, mutta ennemmin luotettiin nuoriin. Se oli mulle ihan fine. Voi käydä noin, että kun niihin luottaa ja muut pumppaa pelaajia sisään, voi jäädä vähän ulkopuolelle niin kuin jäätiin.

Härkälä sanoo olleensa valmis sitoutumaan valittuun strategiaan.

– Mutta mun mielestä seuralla ei riittänyt kärsivällisyys siinä.

Lue myös:

    Uusimmat