Järkyttäviä tasoeroja nuorten MM-kisoissa – Saksa ja Itävalta olisivat hävinneet, vaikka jokainen laukaus olisi mennyt maaliin

Kanada, Ruotsi ja USA eivät jättäneet mitään sattumaan varaan nuorten MM-kisojen alkulohkon otteluissaan. 

Vajaamiehinen Saksa oli ilmeisesti pannut kaikki paukut A-lohkon avauspeliinsä Suomea vastaan. Kanadaa vastaan ei vauhti ja taito enää riittäneet mihinkään, kun vaahteralehdet latoivat taululle lukemat 16–2. 

Vain 14 miehellä taistellut Saksa sai aikaan vain 15 laukausta, kun Kanada tykitti 44 kertaa. Kanadan tehokkain pistemies oli Dylan Cozens, joka teki tehot 3+3. 

Kanada on voittanut nuorten MM-kisojen historiassa kaikki 15 ottelua Saksaa vastaan. Maaliero on kanadalaisille 91–21. 

– Meidän pitää antaa arvoa saksalaisille. Heidän joukkueessaan on paljon sairastuneita, ja he joutuivat pelaamaan 24 tunnin sisällä pelin kahta hyvää maata vastaan. He taistelivat hyvin, erityisesti ensimmäisessä erässä, valmentaja Andre Tourigny sanoi. 

Itävalta sai aikaan kymmenen kutia

USA antoi Itävallalle kyytiä toisen lohkon pelissä 11–0. Amerikkalaiset saivat näin pientä lohtua hävittyään avauspelin 5–3 Venäjää vastaan. USA voitti laukaukset 73–10. 

Ruotsi oli myös tyly B-lohkon ottelussa, kun se rökitti Tshekin 7–1. Peli oli avauserän jälkeen 1–1, mutta Ruotsi nykäisi eron toisessa erässä iskemällä kolme maalia. 

Ruotsin voittoputki MM-kisojen alkulohkossa venyi jo 53 ottelun mittaiseksi. Viimeksi Ruotsi on hävinnyt vuonna 2006 USA:lle. 





Lue myös:

    Uusimmat