Järkyttävästä onnettomuudesta toipuvan Alex Zanardin tilassa merkittävä käänne: puhui perheensä kanssa ensimmäisen kerran yli puoleen vuoteen

Viime kesänä vakavaan käsipyöräilyonnettomuuteen joutunut Alex Zanardi on päässyt puhumaan perheensä kanssa.

Entinen CART-mestari ja F1-kuljettaja, käsipyöräilyssä neljä paralympiakultaa voittanut Zanardi vaivutettiin koomaan pian sen jälkeen, kun hän oli saanut vakavia vammoja ajauduttuaan rekan alle Italiassa järjestetyssä Obiettivo tricolore -kilpailussa.

Zanardille on tehty sittemmin useita neurokirurgisia leikkausoperaatioita.

Joulukuussa italialainen Corriere della Sera kertoi, että Zanardi pystyi kommunikoimaan lääkäreiden ja Daniella-vaimonsa kanssa nostamalla peukalon pystyyn ja ravistelemalla käsiään pyydettäessä. Zanardi ei kuitenkaan pystynyt vielä puhumaan, sillä hänellä oli varotoimenpiteenä reikä henkitorvessaan siihen suorituetun trakeostomian seurauksena.

Nyt Autosprint-lehti kertoo, että Zanardille on tehty herätysleikkaus, jonka jälkeen hän on päässyt puhumaan perheensä kanssa ensimmäisen kerran sitten viime vuoden kesäkuun.

– Se oli hieno tunne, kun hän alkoi puhua. Kukaan ei ollut uskoa sitä. Hän oli läsnä! Ja hän keskusteli perheensä kanssa, operaation suorittanut Federica Alemanno kertoi Autosprintille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja