Mainos

Järkyttävä tapaus paljastui Kauhavalla: Viisi tanskandoggia, kaksi kissaa ja hevonen jouduttiin lopettamaan – "Mitään muuta ratkaisua ei ollut"

Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla on paljastunut järkyttävä kotieläinten laiminlyönti, jonka seurauksena viisi koiraa, kaksi kissaa ja yksi hevonen jouduttiin lopettamaan.

Pohjanmaan poliisi sai viime perjantaina eläinlääkäriltä virka-apupyynnön päästäkseen Kauhavalla sijaitsevaan kiinteistöön. Paikalla oli poliisien lisäksi myös kiinteistön omistaja sekä kaksi eläinlääkäriä.

Omakotitalossa olleet viisi tanskandoggia ja kaksi kissaa olivat niin laihoja ja nälkiintyneitä, että ne jouduttiin lopettamaan eläinlääkärin toimesta. Myös ulkorakennuksessa ollut laiha hevonen koki saman kohtalon.

Paikalla oli poliisien lisäksi myös kiinteistön omistaja sekä kaksi eläinlääkäriä.

– Mitään muuta ratkaisua meillä ei ollut. Tästä samasta omistajasta on valitettu ennenkin, ja hänen toimistaan on tehty rikosilmoitus aikaisemmin, perjantaisella tarkastuskäynnillä mukana ollut Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko ja valvontaeläinlääkäri Seppo Kangas kertoo MTV Uutisille.

Kankaan mukaan taloon mentiin sisälle poliisien avulla, koska talossa vuokralaisena asuvaa naista ei oltu tavoitettu. Myös kiinteistön omistaja oli valittanut, kun ei saa yhteyttä vuokralaiseensa.

– Ilmeisesti vuokralaiset olivat muuttaneet toisaalle. Meillä ei ollut mitään tietoa, kuinka usein tai milloin viimeksi eläimiä oli käyty hoitamassa.

Nälkiintyneet tanskandoggit levottomina häkissään

Kangas sanoo, että mennessään taloon he huomasivat ensimmäisenä nälkiintyneet tanskandoggit, jotka hyppivät yhteen huoneista rakennettua verkkoaitaa vasten.

– Koirat olivat laihoja ja levottomia. Pitivät siellä metakkaa. Vihaisia ne eivät kuitenkaan olleet.

Kankaan mukaan vastaavia tilanteita tapahtuu hänen toimialueellaan noin kerran vuodessa.

– Todella harmillisia juttuja nämä ovat. 

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan naisen ongelmat ovat olleet Suomen tanskandoggiyhdistyksen tiedossa. Puheenjohtaja Teija Salmi-Aalto kertoo, että asiaan on yritetty puuttua eläinrääkkäyksen kohteiksi joutuneita tanskandoggeja auttavan Rescue-toimikunnan välityksellä.

Lehdessä haastateltu puheenjohtaja kuitenkin kertoo, ettei omistaja ole ollut yhteistyöhaluinen, joten hänen toimistaan on voitu lähinnä ilmoittaa vain eläinsuojeluviranomaisille.

Kauhavalainen nainen oli kasvattanut tanskandoggeja omassa kennelissään ja hän oli ollut Kennelliiton jäsen. Myös hänen kasvattamiaan puhdasrotuisia tanskandoggeja oli myyty Kennelliton verkkosivuilla.

Ongelmat kasaantuivat viime vuonna

Naisen hyvin tuntenut koiraharrastaja sanoo Iltalehdessä, että ongelmat kasaantuivat viime vuonna, kun yksi hänen tanskandoggeistaan teki suunnittelemattomasti yhdeksän pentua, eivätkä nämä pennut menneet kaupaksi.

– Viiden oman tanskandoggin lisäksi pentuja tuli hänelle yhdeksän lisää, homma kärjistyi. Tuli kovat ruokakulut ja isot sotkut, eikä hän pystynyt hoitamaan niin montaa eläintä, naisen tuntenut kertoo Iltalehdessä.

Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko ja valvontaeläinlääkäri Seppo Kangas kertoo, että naisesta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja