Mainos

Järkyttävä paljastus lomaparatiisista: Koiranlihaa myydään pahaa-aavistamattomille turisteille kanana

Balilla lomaileville turisteille myydään koiranlihaa heidän tietämättään, uutisoi Australian ABC.

Koiranlihan myyminen on Balilla sallittua, ja se on paikallisten keskuudessa suosittu herkku, jolla uskotaan olevan myös terveydellisiä vaikutuksia. Ruoaksi käytettäviä koiria kohdellaan kuitenkin äärimmäisen julmalla tavalla ja niiden lihaa myydään ABC:n mukaan salaa myös pahaa-aavistamattomille turisteille.

Oman turvallisuutensa vuoksi vain etunimellään esiintyvä australialainen eläinoikeusaktivisti Luke vietti neljä kuukautta Balilla ja kuvasi järkyttävää videomateriaalia koirien kohtelusta. Hänen mukaansa ruoaksi pyydystettyjä kulkukoiria pidetään usein epäinhimillisissä oloissa jopa omien ulosteidensa seassa.

Myös teurastusmenetelmät ovat julmia. Hänen kuvaamassaan materiaalissa koiria hakataan kuoliaaksi muun muassa metallipampuilla. Koiria tapetaan myös hirttämällä ja myrkyttämällä. Myrkkyä koiralle syöttänyt mies kertoo myrkyn olleen syanidia.

Koiria ammutaan suoraan myös kaduille, mikä on Luken mukaan koirien kannalta huomattavasti kivuttomampi tapa kuolla.

Myrkkyjäämistä myös ihmisille terveysriski

Syötäväksi tarkoitettujen koirien tappaminen myrkyllä aiheuttaa terveysriskin myös ihmisille, New South Walesin myrkytystietokeskuksen johtaja Andrew Dawson sanoo ABC:lle.

– Syanidi ei tuhoudu ruokaa kuumennettaessa, Dawson sanoo.

Myrkyn aiheuttamat oireet vaihtelevat syödyn myrkkymäärän mukaan. Myrkkyjäämät koiranlihassa voivat aiheuttaa muun muassa pahoinvointia, ripulia ja lihasjäykkyyttä. Jatkuva altistuminen myrkylliselle lihalle saattaa vaurioittaa sisäelimiä ja aiheuttaa hermovaurioita.

Dawsonin mukaan myrkytetyn koiran syöminen voi pahimmillaan tappaa, mikäli ruokaan on käytetty myrkytetyn koiran sydäntä tai sisäelimiä, joissa myrkkypitoisuus on suurimmillaan.

Koiranlihaa myydään turisteille kanana

Koirien julman kohtelun lisäksi hätkähdyttävää on, että koiranlihaa myydään turisteille heidän tietämättään.

Luken kuvaamalla videolla katuruokaa myyvä mies kaupustelee rannalla loikoileville turisteille "kanavartaita", jotka ovat oikeasti koiranlihaa. Turistit kysyvät vielä erikseen, että eihän vartaissa ole koiraa.

– Ei koiraa, myyjä vakuuttelee, vaikka on hetkeä aiemmin kertonut kameralle vartaiden sisältävän koiraa.

Koiranlihaa myydään myös paikallisissa ravintoloissa. Jos ruoassa on merkintä RW, se kertoo annoksen sisältävän koiraa. Aina merkintää ei kuitenkaan ole, joten turistin on syytä olla tarkkana siitä, mitä suuhunsa laittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.