Jarkko Aholan raju euroviisumuisto: Lavalla ruokamyrkytyksen kourissa

Tähdet, tähdet -kisassa loistanut Jarkko Ahola ei itse lähtisi toista kertaa mukaan Euroviisuihin.

Teräsbetonista tuttu ja Tähdet, tähdet -ohjelmassa kevään 2015 aikana kisannut Jarkko Ahola edusti bändeineen Suomea Euroviisuissa vuonna 2008. Yhtye kilpaili mittelössä kappaleella Missä miehet ratsastaa selviten aina finaaliin asti ja sijoittuen siellä lopulta 22. sijalle.

Aholan muistot kilpailusta ovat ristiriitaiset, sillä ikimuistoiseksi tarkoitettua viikkoa leimasi ikävästi jo reissun alussa iskenyt ruokamyrkytys.

– Se oli työtä, pitkiä päiviä, paljon harjoituksia ja esiintymisiä. Itse sairastuin jo toisena päivänä ruokamyrkytykseen ja makasin viikon kuumeessa. Päivää ennen semifinaalia sain vihdoin jonkinlaiset antibiootit, jotta pystyin esiintymään, vaikka yhä heikottikin, Ahola muistelee.

Vaikka viisuvoitto jäi tuolloin haaveeksi, Ahola ei kaipaa revanssia viisukokemuksesta.

– Euroviisut on hyvin leimaava kokemus. Se tuo hetken superhuomion, mutta sitten ollaankin taas omillaan – ehkä jopa huonommassa jamassa kuin ennen kisaa. Meidän bändillämme oli onneksi jo silloin sen verran jalansijaa, etteivät viisut vaikuttaneet meihin suuntaan tai toiseen.

Suomea tänä vuonna edustavalle Pertti Kurikan Nimipäiville Ahola toivottaa onnea viisukoitokseen.

– En ole kuullut heidän viisukappalettaan, mutta Kovasikajuttu-elokuvan olen nähnyt. Minusta heidän pääsynsä viisuihin on hieno juttu.

Ahola ei lähde veikkaamaan, tuleeko bändi palaamaan 23. toukokuuta käytävästä finaalista voittajana.

– Viisuja on vaikea ennustaa, sillä ne ovat ovat nykyään erilaisuuden ylistys – musiikki on sivuseikka. Kaikki riippuu siitä, näkeekö Eurooppa heidät vain kehitysvammaisina, Ahola pohtii.

– Mielestäni heillä on yhtäläiset mahdollisuudet tulla viimeiseksi kuin voittaa koko kilpailu. Joka tapauksessa viisut ovat mielestäni hyvä paikka heille näyttää, että täältä pesee! Musiikkia voi soittaa aina, vaikka olisi minkälaiset lähtökohdat, Ahola kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat