Järjetön määrä hylkäyksiä aika-ajoissa – Lewis Hamilton ja George Russell haluavat muutoksia

Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja George Russell haluavat, että ratarajojen rikkomisen sääntöjä muutetaan Formula ykkösissä.

Qatarin GP-kisojen aika-ajossa peräti 13 kuljettajan nopein kierrosaika mitätöitiin ratarajojen rikkomisen takia. McLaren-kaksikon Lando Norrisin ja Oscar Piastrin ajat mitätöitiin ruutulipun heiluttamisen jälkeen. Hylkäyksen myötä Piastri tippui ruutuun kuusi ja Norris lähtöpaikkaan kymmenen, mikä nosti Mercedes-kuljettajat sijoille kaksi ja kolme.

Russell ei ole rikkonut rajasääntöä vielä kertaakaan tämän kisaviikonlopun aikana. Hänen mukaansa rajojen sisällä pysyminen onkin erittäin haastavaa.

– Pitää olla erittäin tarkkana, puhutaan joskus millimetreistä, Russell sanoo Racefansin mukaan.

On turhauttavaa, tämä on hieno rata, mutta on vaikea tietää, missä raja on, ja missä reuna on. Meidän on löydettävä parempi ratkaisu tulevaisuutta varten.

Hamiltonin mielestä Qatarissa ei pitäisi olla samat säännöt radan rajojen osalta kuin muualla, koska radan reunakivetykset ovat korkeampia kuin muilla radoilla.

– Mielestäni nämä reunakivet ovat mahtavia. Kun eilen kiersin radan skootterilla, ne näyttivät korkeilta, mutta ne ovat oikeastaan todella hyvät, Hamilton sanailee.

– Kuten Max (Verstappen) sanoi, kun ylittää reunakiven korkeimman kohdan, menettää aikaa. Mielestäni tällä radalla ei tarvitse ratarajoja.

Hamiltonin mukaan samanlaisia reunakivetyksiä voisi käyttää muillakin radoilla.

– Kun niiden päältä ajaa, menettää aikaa. Eli valkoisia viivoja ei välttämättä tarvita. Minä en kuitenkaan päätä niistä, Hamiltonin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat