Mainos

Järjestöpomon puheet nostattivat myrskyn – kutsui Michelle Obamaa “apinaksi korkkareissa”

Pikkukaupungin järjestöjohtaja aiheutti myrskyn Yhdysvalloissa kutsuttuaan Michelle Obamaa Facebookissa ”apinaksi korkokengissä”, kertoo muun muassa Washington Post.

Tapaus sattui kun Clay County Development Corp. –nimisen kehitysjärjestön johdossa työskennellyt Pamela Taylor julkaisi Donald Trumpin tultua presidentiksi Facebookissa päivityksen, jossa ilmaisi tyytyväisyytensä ensimmäisen naisen vaihdoksesta.

– Tulee olemaan niin virkistävää, kun Valkoisessa talossa on jälleen tyylikäs, kaunis ja arvostettu ensimmäinen nainen. Olen kyllästynyt näkemään apinan korkokengissä, hän totesi yhdysvaltalaismedian mukaan.

Clayn kaupungin pormestari Bevery Whaling piti päivitystä ilmeisesti huvittavana.

– Pelastit juuri päiväni, Pam, hän vastasi.

Päivitykset poistettiin myöhemmin, mutta niistä otetut kuvat ovat kiertäneet sosiaalisessa mediassa laajalti.

Clay Countyn asukkaista vain muutama promille on tummaihoisia.

Kumpikin asianosaisista on pahoitellut tapahtunutta. Pormestari Whalingin mukaan kommenttia ei ollut lainkaan tarkoitettu rasistisesti, vaan hän oli viitannut päivän pelastuneen Valkoisen talon johdon vaihtumisen vuoksi.

Taylor on taas kuvaillut kohua ”viharikokseksi häntä kohtaan”, kertoen hänen ja hänen lastensa saaneen tappouhkauksia. Hän on kertonut suunnittelevansa nostavansa oikeuskanteet häntä panetelleita ja loukanneita vastaan.

Clay County Development Corpin edustaja on kertonut Taylorin siirretty pois asemastaan ja hänen tilalleen on nimetty uusi henkilö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.