Mainos

Järjestö: Myös viranomaiset käyttävät hyväksi Boko Haramin uhreja

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) syyttää Nigerian viranomaisia terroristijärjestö Boko Haramin uhrien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Järjestö sanoo löytäneensä heinäkuulta 43 tällaista tapausta.

Uhrit ovat naisia ja tyttöjä, jotka ovat ensin joutuneet Boko Haramin kynsiin ja asuvat nyttemmin leireissä. Hyväksikäyttäjät ovat järjestön mukaan leirien henkilökuntaa, poliiseja ja sotilaita.

Suurin osa uhreista on painostettu seksiin lupaamalla avioliittoa ja aineellista tukea. Muutamia on huumattu ja raiskattu.

– On häpeällistä, että ihmiset, joiden pitäisi suojella näitä tyttöjä ja naisia, hyökkäävät heidän kimppuunsa ja käyttävät heitä hyväkseen, suomii HRW:n nigerialainen tutkija.

Järjestö kertoi esimerkiksi 17-vuotiaasta tytöstä, joka joutui poliisin raiskaamaksi ja tuli raskaaksi. Poliisi uhkasi tappaa tytön, jos tämä kertoisi jollekulle tapahtuneesta.

HRW:n mukaan naiset ovat haavoittuvassa asemassa leireissä vallitsevan aineellisen pulan vuoksi.

Islamilaiseen valtioon tähtäävä Boko Haram on terrorisoinut pitkään Nigerian koilliskulmia. Se muun muassa sieppasi Chibokissa yli 200 koulutyttöä vuonna 2014. Väkivaltaisuuksissa on kuollut 20 000 ihmistä ja 2,6 miljoonaa ihmistä on menettänyt kotinsa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.