Boko Haram tappanut jo kaksi kolmesta panttivangiksi otetusta avustustyöntekijästä – tapettu 24-vuotias nainen työskenteli sairaalassa

Boko Haram on tappanut 24-vuotiaan avustustyöntekijän Nigeriassa, kertoo The Guardian.

Boko Haram on pitänyt kolmea Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ylläpitämän sairaalan avustustyöntekijää kidnapattuna maaliskuusta saakka. Boko Haram tappoi ensimmäisen panttivangeista syyskuussa.

24-vuotias avustustyöntekijä Hauwa Mohammed Liman tapettiin, koska Boko Haramin asettama aikaraja umpeutui.

Boko Haramin militantit julkaisivat viime kuussa videon, jossa he kertoivat aikovansa tappaa ainakin yhden panttivangin, kunhan maanantaille asetettu aikaraja täyttyisi.

Guardianin mukaan on epäselvää, mitä ehtoja avustustyöntekijöiden vapauttamiselle asetettiin.

Boko Haram kertoi, että 24-vuotias Liman ansaitsi kuoleman, koska hän oli hylännyt islamin työskennellessään avustusjärjestölle.

15-vuotias kristitty tyttö orjana

Videolla terrorijärjestö myös mainitsi 15-vuotiaan Leah Sharibun, jota se pitää yhä vankina.

Sharibu on yksi niistä 100 koulutytöstä, jotka Boko Haram sieppasi helmikuussa. Muut tytöt vapautettiin, mutta terroristijärjestö halusi pitää kristityn Sharibun ja käyttää häntä orjana, koska tämä ei suostunut kääntymään islamiin.

Boko Haram käyttää kidnappaamista sodankäynnin keinona. 2014 se kaappasi yli 200 kouluikäistä tyttöä Chibokissa.

Nigerian armeija ja hallitus on toistuvasti kertonut olevansa järjestön kukistamisen kynnyksellä, mutta toistaiseksi järjestön tuhoisat hyökkäykset ovat jatkuneet.  

Lue myös:

    Uusimmat