Mainos

Järjestö haluaa huumeet laillisiksi – "Valtava poliittinen virhe on tehty historiassa"

Huumepolitiikkajärjestö kehottaa tuoreessa raportissaan maailman valtioita harkitsemaan huumetuomioista luopumista.

YK:n entisen pääsihteriin Kofi Annanin ja muiden valtiopäämiesten ohjastaman huumepolitiikkaan keskittyvän Global Commission on Drug Policy -järjestön, GCDP:n uusin raportti toteaa, että huumeiden vastaisessa taistelussa yksi keino lieventää huumeongelmaa olisi laillistaa huumeet kaikkialla maailmassa.

Tällöin laiton huumekauppa ja sen tuhoava vaikutus saataisiin estettyä tai ainakin lievennettyä vaikutuksia. Raportin mukaan tehokkaampaa huumepolitiikkaa olisi esimerkiksi säädellä huumekauppaa valtioiden toimesta.

– Innovatiivista politiikkaa ei ole olemassa ilman keskustelua. Totta puhuen, meidän täytyy keskustella. Valtava poliittinen virhe on tehty historiassa, jolloin henkilökohtainen käyttö ja huumaisaineiden hallussapito on kriminalisoitu, toteaa raportin tiedotteessa Sveitsin entinen presidentti Ruth Dreifuss, joka on järjestön puheenjohtaja.

Järjestön mukaan huumeiden oma käyttö tulisi sallia ja valtioiden pitäisi poistaa kaikki rangaistukset ei-väkivaltaisiin ja alhaisiin huumerikoksiin liittyen lainsäädännöstään, jotta huumepolitiikka saataisiin uudistettua maailmanlaajuisesti.

Erityisen huolissaan järjestö on siitä, että huumeriippuvaiset eivät pääse tarvitsemaansa hoitoon ajoissa, koska rangaistukset huumeista ovat niin kovat.

GCDP on perustettu vuonna 2010. Sen sivujen mukaan  järjestössä on poliittisia johtajia, kulttuurivaikuttajia ja taloudellisesti merkittäviä henkilöitä. Lautakunnassa on tällä hetkellä 23 jäsentä, joista 9 on entisiä valtionpäämiehiä. Järjestön tavoitteena on tarjota sen omien sanojen mukaan faktoihin perustuvaa huumepolitiikkaa, joissa otetaan huomioon ihmisoikeudet. 

Katso video arkistoista liittyen huumesotaan:

2:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.