Järisyttävä MM-ilta käynnisti spekulaatiot taktikoinnista – tästä syystä Espanjan jopa kannatti hävitä

1:23
Taktikoiko Espanja MM-kisoissa välttääkseen Brasilian? Asiantuntija Jari Litmanen vastaa.

Espanja kärsi torstaina yllättävän 1-2-tappion Japanille, mikä koitui Saksan kohtaloksi, mutta Espanja selvisi häviöstä huolimatta MM-neljännesvälieriin lohkokakkosena. Nyt näyttää siltä, että tappio oli Espanjalle jatkon kannalta jopa suosiollinen. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Espanja kohtaa nyt neljännesvälierissä jo aiemmin ratkenneen F-lohkon voittajan, joka on jopa hieman yllättäen Marokko. Jos Espanja olisi voittanut lohkonsa, sen seuraava vastustaja olisi ollut neljän vuoden takainen MM-kakkonen Kroatia. 

Jos kaaviota kuljetaan vielä pykälän verran eteenpäin puolivälieriin, voittaessaan Marokon Espanja pelaa siellä todennäköisesti Portugalia, Sveitsiä tai Serbiaa vastaan. 

Lohkovoittajana Espanja olisi ollut kaavion ylähaarassa, ja todennäköinen puolivälierävastustaja olisi ollut siellä Brasilia.

Marokko ja Portugali vai Kroatia ja Brasilia? Tässä on mukana spekulaatiotakin, mutta ensimmäinen kuulostaa houkuttelevammalta. 

Taktikoiko Espanja? MTV Urheilun asiantuntija Jari Litmanen vastaa tähän väitteeseen pääkuvan videolla. Alla puolestaan Litmasen tiukka arvio Japanin Espanja-ottelussa tekemästä kohauttaneesta maalista, joka pudotti lopulta Saksan MM-jatkopeleistä. 

1:34
Jari Litmaselta kovaa puhetta Saksan MM-kisoista pudottaneesta maalista – "Kyseenalaistan tämän tilanteen."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja