Jari Sarasvuo keksi keinon vaikuttaa koronakriisin keskellä – aikoo jakaa rahaa nuorille

1:57
Mariska tunnustaa Jari Sarasvuolle: "Olen sulle ikuisesti kiitollinen"

Jari Sarasvuo kertoo ideastaan Twitterissä. 

Liikemies Jari Sarasvuo päätti laittaa kortensa kekoon koronakriisin keskellä. Mies julkaisi Twitterissä kuvapäivityksen tietokoneesta, jonka päällä komeilee neljä 50 euron seteliä.

Niistä hän sai idean, jolla voi osaltansa vaikuttaa pandemian keskellä.

– Löysin lompakosta neljä tällaista. Eipä ole ollut käyttöä viime aikoina, yli vuoteen. Sain mikroelvytysidean. Haen pankista 96 kappaletta lisää ja jaan ne vastuullisille nuorille sillä ehdolla, että kiikuttavat lapun ravintolaan ja tapahtumiin, kun se on taas mahdollista, Sarasvuo tviittasi perjantaina.

Laskelmien mukaan Sarasvuo aikoo antaa rahaa yhteensä 5 000 euroa.

Twiittaus keräsi iltaan mennessä monta tuhatta tykkäystä ja 70 uudelleentwiittausta.

– Ennen kuin joku keksii tästä jotain perusteltua negatiivista, nosta vilpittömästä peukkua hienolle tempauksellesi, kommenteissa kiitellään.

– Osta noilla museokortteja tai kulttuuriseteleitä, ettei mene vaan alkoholin tai muun ostoon, sosiaalisessa mediassa neuvotaan. 

Ikäviä uutisia

Hallitus linjasi perjantaina (16.4.) uusista ravintolarajoituksista. Ravintolat voivat avata maanantaista alkaen ovensa koko maassa. Pahimmilla korona-alueilla ravintoloiden aukioloa rajoitetaan edelleen tiukasti.

Kaikissa ravintoloissa koko maassa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Katso rajoitukset tästä

Tapahtuma-alalle koituu viime vuoden tavoin suuret tappiot, kun useat kesän festivaalijärjestäjät ovat joutuneet ilmoittamaan tapahtumien peruuntumisista. Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock ilmoitti torstaina (15.4.) peruuntumisestaan. Seuraavana päivänä moni muu festivaalin järjestäjä joutui tekemään samoin ja ilmoittamaan ikävät uutiset eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja