Jari-Matti Latvala tiedostaa tilanteensa – "Rulla lähtee pyörimään siinä vaiheessa"

Jari-Matti Latvala: Painetta oli kertynyt harteille 1:32
Jari-Matti Latvala kommentoi kolmossijan tuomaa buustia Suomen MM-rallin jälkeen.

Jari-Matti Latvalan jatko rallin MM-sarjassa on yhä auki. Suomalaiskuljettaja haluaa jatkaa lajin huipulla.

Latvala saavutti kauden ensimmäisen palkintosijansa elokuun alussa ajetussa Suomen MM-rallissa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Toyotan suomalaiskuljettaja oli helpottunut "Jyskälän" onistumisen jälkeen, mutta veitsi on yhä kurkulla. Latvalan Toyota-sopimus on katkolla tämän kauden lopussa.

Tuurilaisen seuraava näyttöpaikka on tulevana viikonloppuna, kun MM-sarja jatkuu Saksan asvalttiteillä.

- Nyt on tietyllä tavalla helpompi lähteä kisaan, mutta toisaalta Jyväskylä on jo takanapäin. Mitään valmista ei ole annettu pöytään, ja nyt pitää rakentaa uudestaan. Lähdetään rakentamaan samanlaista jatkumoa täällä, Latvala kertoi Saksan MM-rallin aattona.

Toyotan ensi kauden sopimuskuviot ovat vielä täysin auki. Tallin ykköskuljettajaa, maailmanmestaruudesta taistelevaa Ott Tänakia on kosiskellut muun muassa Hyundain WRC-tiimi.

- Tiimin kannalta Ott on tärkein asia, numero yksi. Asiat alkavat ratketa vasta sen jälkeen, kun Ott tekee päätöksen. Kaikki odottavat ja haluavat tietää, mitä Ott tekee. Sitä odottavat myös muidenkin tiimien kuljettajat, joilla ei ole sopimusta. Rulla lähtee pyörimään siinä vaiheessa, kun Ott on tehnyt sopimuksen, Latvala totesi.

Latvalalla on selkeä suunnitelma: ajaa kovia tuloksia seuraavissa MM-osakilpailuissa ja todistaa kuuluvansa lajin huipulle.

- Haluan yhä ajaa. Mutta tiedän itse tilanteen – alkuvuosi oli minulla hyvin vaikea. Seuraavat kilpailut, Saksa ja Turkki, ovat erittäin tärkeitä ensi kautta ajatellen. Tosi tärkeitä, Latvala painotti.

Lue myös:

    Uusimmat