Jari-Matti Latvala paljasti WRC-auton arvon – "Se ei kaukaa heitä siitä"

Rallin MM-sarjan Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi rallin ajamisen kuluista Tulosruudun viikon vieras -haastattelussa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

MM-rallisarjassa on täksi kaudeksi luvassa muutoksen tuulia, sillä sarja siirtyy hybridiaikakauteen. Uudet autot esiteltiin vastikään Salzburgissa ja itse kausi starttaa torstaina. Viime kaudella valmistajien MM-sarjan voittoa Toyotan tallipäällikkönä juhlinut Latvala kertoi tarkemmin, kuinka arvokkaita WRC-sarjan autot oikein ovat.

– Viime kaudella käytetyn auton arvo on 800 000 euroa. Tämän kauden auto ei ole varmaankaan kaukana siitä. Siihen vielä päälle hybridiyksikkö, joka maksaa noin 150 000 euroa. Se ei kaukaa heitä siitä miljoonasta eurosta, mutta ehkä ollaan vähän alapuolella, Latvala sanoo.

Katso videolta, kuinka paljon ralliautot aiemmin maksoivat ja millainen on kustannuksien ero WRC- ja WRC2-luokkien välillä.

MM-sarja käynnistyy torstaina Monte Carlossa. Toyota lähtee kauteen puolustavana merkki- sekä kuljettajien mestarina. Tallissa ajavat kaudella 2022 Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Esapekka Lappi.

Katso alta Latvalan koko vierailu.

Testaa tietosi MTV Urheilun rallivisassa

Lue myös:

    Uusimmat