Jari-Matti Latvala paljastaa: Rallitalleilta tiukka vastaehdotus – "Olisi kaikkein parasta"

Jari-Matti Latvala paljastaa: MM-rallitalleilta yhteinen kirje FIA:lle koskien dramaattisia muutosehdotuksia 4:25
Jari-Matti Latvala paljastaa: MM-rallitalleilta yhteinen kirje FIA:lle koskien dramaattisia muutosehdotuksia.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala paljasti MTV Urheilun haastattelussa torstaina, että MM-rallin tiimit ovat lähettäneet yhteisen ehdotuksensa Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle koskien sarjaan esitettyjä massiivisia sääntömuutoksia. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

FIA:n alainen Maailman moottoriurheiluneuvosto julkisti helmikuun lopussa suuntaviivansa rallin MM-sarjan kehittämiseksi tulevina vuosina. Teknisellä puolella FIA haluaa luopua muun muassa nykyautojen hybridiyksiköstä sekä muuttaa takasiipeä ja kuristinta. 

Latvala yllättyi henkilökohtaisesti siitä, miten suuri määrä merkittäviä muutosehdotuksia tuli. Hän kertoi MTV Urheilulle torstaina Kroatian MM-rallin yhteydessä, että tallit ovat tehneet yhteistyötä kaikille hyvän ratkaisun löytämiseksi. 

– Luulen, että tämä vaikuttaa enemmän muihin valmistajiin (Hyundai ja M-Sport) kuin meihin Toyotaan. Olemme tehneet yhteisymmärryksessä sellaisen kirjeen FIA:lle, ja olemme siinä käyneet läpi sitä, että olisi kaikkein parasta, että jatkaisimme näillä samanlaisilla autoilla (vain) ilman hybridiä. Se olisi ehkä helpoin ja halvin ratkaisu, Latvala avaa. 

Suomalaispomo kertoo pitävänsä siitä, että muutosehdotuksia on tehty, mutta alleviivaa, että ideoiden pitää olla realistisia. Latvala painottaa, että suunnitelmia on pohdittava kaikkien vinkkelistä. 

– Luulen, että siihen jonkinlainen kompromissi löytyy. 

Lopullista päätöstä sääntöuudistuksista odotetaan kesäkuun puolivälissä.

Yllä olevalla videolla lisää Latvalan ajatuksia ehdotetuista sääntömuutoksista ja suomalaispomon voimakkaita huomioita varsinkin liittyen ehdotuksiin kuristimesta ja takasiivestä. Alla puolestaan Latvalan ennakkokommentit perjantaina alkavasta rallista. 

Tallipomo Jari-Matti Latvala ennakoi Toyotan mahdollisuuksia Kroatian MM-rallissa 2:24
Tallipomo Jari-Matti Latvala ennakoi Toyotan mahdollisuuksia Kroatian MM-rallissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat