Jari-Matti Latvala kertoi uutta tietoa Sebastien Ogierin onnettomuudesta: Ei hengenvaaraa

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan Sebastien Ogierin onnettomuudessa vältyttiin pahimmalta. Ranskalaismestari joutui kartturinsa Vincent Landais'n kanssa nokkakolariin kesken Puolan MM-rallia edeltävää nuotitusta. Huojentava tieto on, että kenenkään henki ei ole vaarassa.

Mitä voit kertoa onnettomuuteen joutuneen Sebastien Ogierin tilanteesta, Toytotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala?

– Siellä sattui nokkakolari. Ogier ja hänen kartturinsa on viety sairaalaan, mutta mitään hengenvaaraa ei ole. Mitään älyttömän vakavaa ei ole sattunut, talli on ollut kumpaankiin yhteydessä, mutta sen tarkempaa tietoa ei valitettavasti tässä kohtaa ole. He ovat lääkärien tutkimuksissa parhaillaan, Latvala kertoo MTV Urheilulle.

Miten onnettomuus tapahtui?

– Tiedän, että tie oli aika kapea, ja se sattui erikoiskokeiden välisellä siirtymäosuudella. Sen enempää en tiedä. Kolarin toinen osapuoli oli paikallinen, ja hänetkin on viety sairaalaan.

– Vahinkoja voi aina sattua. Nyt on tärkeintä, että ihmishenget ovat kunnossa. Autoja saa aina uusia.

Onko todennäköistä, että Ogier ei aja Puolassa viikonloppuna?

– Me odotamme lääkärin raporttia. Se on aika ratkaiseva. Mutta tämän päivän aikana se tieto tulee, ja sitten pitää tehdä päätöksiä. Vielä on liian aikaista sanoa.

Onko mahdollista, että Ogier korvataan jollakin toisella kuljettajalla Puolassa, jos hän ei voi ajaa?

– On mietitty kaikkia erilaisia vaihtoehtoja. On niin monta muuttujaa. En rupea sitä enempää avaamaan tässä kohtaa.

Olisiko vielä Rally1-debyyttiään odotteleva Sami Pajari yksi mahdollisista vaihtoehdoista?

– Sami on ilmoitettu Rally2-puolelle tähän Puolan kilpailuun. Nythän on ilmoitettu, että hän ajaa Jyväskylässä (Rally1-autolla). Sami on meillä kiikarissa, mutta pitää katsoa, mitä säännöt mahdollistavat. En ole vielä ihan perillä siitä, pystyykö molempia kuljettajia vaihtamaan. Pitää ainakin ensin olla lääkärinlausunto, että pystyy vaihtamaan kuljettajaa, emmekä me voi tehdä mitään päätöksiä ennen sitä, Latvala summaa.

– Uskoisin, että tämän päivän aikana asia selviää.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen ajettava Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat