Jari-Matti Latvala kehaisi Kalle Rovanperää – MM-rallin jättiyllättäjä teki muikean tempun

Jari-Matti Latvala kehuu Kalle Rovanperää: "Ajoi huippuhyvin" 1:31
Jari-Matti Latvala kehuu Kalle Rovanperää: "Ajoi huippuhyvin"

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala saattoi hymyillä Puolan MM-rallissa lauantain ajopäivän jälkeen. Hänen suojattinsa kun johtavat sekä WRC1- että WRC2-luokkia.

Pääluokassa Kalle Rovanperä repäisi lauantaina 9,4 kaulan Hyundain Andreas Mikkelseniin nähden. Rovanperä lunasti täten 18 ehdollista MM-pistettä.

Toyotan toinen kuljettaja Elfyn Evans oli lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella epäonnen keskellä, kun hän koki rengasrikon.

– Kalle ajoi huippuhyvin iltapäivällä, Latvala kehaisi MTV Urheilulle.

– Elfyn oli hyvässä vauhdissa, mutta hänen renkaastaan lähti pinta irti. Huomasin, että hän rupesi ehkä vähän pelkäämään sitä, ettei tule toista rengasrikkoa, Latvala perkasi.

Toyotan tallipäällikkö Latvala jakoi muikeat kiitokset Puolan MM-rallin jättiyllättäjälle, latvialaiselle debytanttikuljettajalle Martins Sesksille, joka onnistui pitämään MM-sarjaa johtavan Thierry Neuvillen takanaan. Sesks (M-Sport) oli lauantain päätteeksi rallissa viidentenä, kymmenyksen erolla ennen Hyundain Neuvilleä.

– Nostan hattua, hän (Sesks) on ajanut upeasti. Oli ilo nähdä, että Neuville jäi kymmenyksen hänestä, koska se tarkoitti kahta MM-pistettä. Olemme olleet kuitenkin toistakymmentä pistettä Hyundaita perässä, Latvala mietti, viitaten valmistajien MM-sarjaa.

Puolan ralli jatkuu sunnuntaina neljällä erikoiskokeella. Ensimmäinen näistä lähtee liikkeelle Suomen aikaan kello 10.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat