Jari-Matti Latvala ei usko Sebastien Ogierin lopettamispäätöksen pitävän - "En olisi yllättynyt..."

3:07
Jari-Matti Latvala kertoo ensimmäisestä päivästään Toyotan uutena rallipomona.

Toyotan uusi tallipomo Jari-Matti Latvala ei usko, että seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier pystyy jättämään lajin kokonaan, kun ranskalainen jää MM-sarjasta eläkkeelle vuoden 2021 lopussa. 

Latvala kokee, että Ogier voisi hyvinkin olla jo ensi vuoden Monte Carlon MM-rallissa lähtöviivalla, vaikkei täyttä kautta ajakaan. Ogier on varttunut Monte Carlon rallin päätukikohdan Gapin kaupungin lähettyvillä Forest-Saint-Julienin pikkukylässä.

– Minulla on tunne, että vaikkei hän aja täyttä kautta 2022, niin en olisi yllättynyt, jos hän on muutamissa ralleissa kuten Montessa mukana, Latvala sanoi Toyotan virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa keskiviikkoiltana.

– Jos mietimme kuskeja kuten Sebastien Loeb ja Marcus Grönholm, niin he kaikki ovat tulleet takaisin. Monella heistä on tullut tunne, että lopetin liian aikaisin.

Myös Ogier myöntää, ettei paluu satunnaisiin MM-ralleihin ole ollenkaan mahdoton ajatus. Varsinkin kotikisa voi kuulua suunnitelmiin jatkossa. Ogier hakee tänä vuonna Montesta jo ennätyksellistä kahdeksatta voittoa.

Ranskalaistähti on toistuvasti vakuuttanut, että kausi 2021 on miehen viimeinen.

– Haluan alleviivata, että en todellakaan ole sulkemassa ovea lopullisesti Monten suhteen. Toiseksi voin myös sanoa, että en kyllä ajattele sitä asiaa juuri nyt ollenkaan. Haluan aina vain keskittyä
käsillä olevaan ralliin, en tykkää ajatella asioita liian pitkälle, Ogier summasi.

– Se on minusta paras tapa toimia ja siten olen aina toiminut. Ehkä sitten loppukaudesta nuo asiat alkavat pyörimään enemmän mielessä. Ehkä esiin tulee jotain epäilyksiä, mutta juuri nyt olen todella varma lopettamispäätöksestäni.

Latvala uskoo, että hänen lopettamispäätöksensä kuitenkin pitää. Korkeintaan mies nähdään historic-Toyotan ratissa tulevaisuudessa.

– Olisihan se aikamoinen tarina, jos tallipäällikkö tulisi yhtäkkiä takaisin ajamaan. Mutta katsotaan. Tunnen Sebin hyvin ja hän rakastaa ajamista kuten minäkin. Minä olen kuitenkin ajanut jo niin pitkään, että jos saan ajaa muutaman rallin vanhalla Toyotalla, niin se on minulle riittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja