Jari-Matti Latvalalta paljastus Toyotan jättimäisestä hankkeesta – "Paras mahdollinen skenaario"

Toyotan jättimäinen hanke etenee kovaa vauhtia kulisseissa.

Toyotan rallitiimi kertoi viime vuoden lopulla, että talli suunnittelee rakentavansa ison teknologiakeskuksen Laukaan rajalle.

Ympäristölupahakemuksesta ilmeni, ettei kyse ole mistään kovin pienestä projektista. Alueelle on tarkoitus rakentaa testialue, johon kuuluu 800 metriä pitkä asvalttisuora ja tämän päälle vielä 1,2 kilometriä pitkä sorapätkä.

Myöhemmin tänä vuonna uutisoitiin, että alue on saanut ympäristöluvan eli projekti on edennyt jo seuraavaan vaiheeseen.

– Ympäristöluvat on hyvä asia tietysti, mutta sitten pitää saada vielä rakennusluvat. Jos tämän vuoden loppupuolella päästäisiin teitä rakentamaan. Se olisi varmasti se ensimmäinen askel, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi MTV Urheilulle.

Projekti siis etenee koko ajan kulisseissa, mutta Latvala ei osannut vielä tässä vaiheessa kertoa, missä vaiheessa testialue voisi olla tallin käytössä.

– Se on hiekkakangasta, joten sinne on helppo rakentaa. Jos tienpohjan saisi syksyllä tehtyä, niin talvella sitä pystyisi jo käyttämään, kun se jäätyy. Siinä tapauksessa ensi vuoden puolella talvella sitä pystyisi jo käyttämään. Mutta se on paras mahdollinen skenaario, Latvala kertoi.

Laukaan alueella olisi tarkoitus ajaa lähinnä rolloutteja eli Toyotalla olisi jatkossakin vielä erikseen varsinainen testialue. Laukaan keskuksesta olisi kuitenkin iso hyöty varsinkin Toyotan asiakastiimeille.

– Jos nämä asiakashommat meillä laajenevat, niin siellä asiakas voisi päästä hieman testaamaan vaikka Rally2-autoa ja hän saisi sitä kautta jonkinlaisen käsityksen siitä autosta, Latvala totesi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat