Jari Litmanen paljasti, minkä polttavan kysymyksen Barcelona-luotsi Xavi toistuvasti esittää: “Aina kun me näemme”

0:18
Video: Jari Litmanen yllätti Tuomas Virkkusen kesken Super Cup -selostuksen: "Huikea mies!"

FC Barcelonan legendaarinen keskikenttäpelaaja Xavi valmistautuu ensimmäiseen täyteen kauteensa katalonialaisjoukkueen päävalmentajana. Barcelonassa hänen kanssaan samaan aikaan pelannut Jari Litmanen kertoi kuulevansa häneltä aina saman kysymyksen, kun entiset joukkuetoverit ovat toisiaan tavanneet.

– Aina, kun me näemme, niin viimeistään toinen tai kolmas kysymys on, että missä minä valmennan ja että pitäisi ryhtyä valmentamaan, Litmanen kertoi tiistaina Helsingissä.

51-vuotias suomalaislegenda ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt monen entisen huippupelaajan valitsemalle tielle, vaan tyytynyt puhtaasti seuraajan rooliin. Kasvattajaseura Lahden Reippaan otteita hän pitää erityisen tarkasti silmällä.

– Reippaan seurajohto ja valmennus ovat minun kanssani hyvin aktiivisesti yhteydessä, mutta mitään virallista roolia minulla ei ole. Muutaman pelin ehtii kauden aikana käydä katsomassa. Siinä lienee se minun tärkein antini (valmentamisen parissa) tällä hetkellä, Litmanen kertoi.

Barcelonan uusi sarjakausi starttaa lauantai-iltana kotipelillä Rayo Vallecanoa vastaan. Litmanen uskoo Xavin olevan oikea mies viemään seuraa eteenpäin. Suomalaislegendan mukaan hän huomasi jo aikaisessa vaiheessa, että Xavista tulee jonain päivänä huipputason valmentaja.

– Hänellä on aina ollut tietynlainen ajattelu pelaamisesta, kuten oli (Pep) Guardiolallakin. Molemmat olivat pelaajina fyysisesti vähän heikompia, joten heidän oli pakko kompensoida sitä teknisyydellä ja tietynlaisella ajattelulla pelistä, Litmanen muisteli Barcelona-vuosiaan.

– Se on hyvä tapa valmistaa itseään valmentajaksi, että miettii (pelillisiä) asioita vähän enemmän.

Barcelona avaa uuden La Liga -kautensa lauantai-iltana. Kaikki pelit ovat katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja