Mainos

Jari Kurri painottaa Jokerien uuden omistajayrityksen suomalaisuutta – puolustaa kuitenkin globaalia suuntausta: "Muuten tämä olisi aika surkeaa touhua"

5:27
Jari Kurri kommentoi videolla uusia omistajuusjärjestelyjä.

Jokereiden puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri kertoi, että Jokereista ison osakeosuuden napannut Norilsk Nickel Harjavalta Oy on ollut keskusteluissa mukana jo vuoden verran. Hän painottaa, että kyseessä on suomalainen yritys.  Kurri kuitenkin puolustaa yleismaailmallista suuntausta, jossa urheiluseurojen rahoitus voi tulla hyvinkin kaukaa emämaasta. 

Jokereissa on tapahtunut KHL-kauden päättymisen jälkeen isoja muutoksia. Jari Kurri hankki ensin Jokerien täyden osakekannan, mutta noin kuukauden kuluttua ilmoituksesta tuli julki, että venäläistaustainen kaivos- ja metalliteollisuusalan yritys Norilsk Nickel Harjavalta Oy hankki 40 prosenttia osakkeista itselleen

– Ei näitä keskusteluja ihan päivässä käyty, vuoden verran siinä on mennyt. Monta mutkaa on ollut matkassa, kun esillä on ollut erilaisia vaihtoehtoja, Kurri kertoi MTV Urheilulle. 

– Kuten jo aiemmin sanoin, tarvitsin uuden yhteistyökumppanin. Nyt meillä on urheilullisesti ja taloudellisesti hyvä kumppani, jonka avulla voidaan tehdä Jokereista parempi. 

"Ei roolia Jokereissa"

Norilsk Nickel Harjavalta Oy on toiminut aiemminkin Jokerien yhteistyökumppanina, mutta osakeomistus muuttaa seuran ja yhtiön välistä luonnetta. Jokereiden uusi osaomistaja kuuluu emoyhtiö Norilski nikelinin, jonka pääomistaja on venäläinen oligarkki Vladimir Potanin. Hän on tunnettu jääkiekkoilun ystävä. 

Potanin on hyvä ystävä Jokerien ex-omistajan Gennadi Timtshenkon kanssa. 

– Ei hänellä ole roolia Jokereissa. Olen joskus tavannut, mutta en ole sen enempiä jutellut. 

Vaikka Kurri painottaa harjavaltalaisyrityksen suomalaista luonnetta, yleisesti Kurri on sitä mieltä, ettei Suomessa kannata olla liian "nirsoja" rahoituksen alkuperämaasta. 

– Olemme onnekkaita, että meillä on tällainen yhteistyö. KHL on taloudellisesti raskas sarja. Suomessa tuntuu kaukaiselta, että omistajuuksia tulee muualta. 

Kurri nostaa esille HIFK:n Veikkausliiga-joukkueen, joka on siirtymässä ulkomaalaiseen omistukseen. 

– Jostain apua pitää kaivaa. Muuten tämä olisi aika surkeaa touhua, Kurri muotoili. 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja