Jared kuuli, että paikalliseen huvipuistoon rakennetaan unelmien vuoristorata – laihdutti huikeat 90 kiloa päästäkseen kyytiin

Jared kuuli, että paikalliseen huvipuistoon rakennetaan unelmien vuoristorata – laihdutti huikeat 90 kiloa päästäkseen kyytiin:"Nautin suunnattomasti" 2:11
Videolla Jared kertoo huikeasta matkastaan ja pääsee vihdoinkin Orionin kyytiin.

Jared pudotti suuren määrän painoa kuultuaan, että huvipuisto hänen lähellään rakentaa uuden vuoristoradan.

Vain vähän aikaa sitten Jared Ream painoi lähes 200 kiloa. Hän kertoo joutuneensa luopumaan painonsa vuoksi monista asioista – myös vuoristoradoista, sillä ei painonsa vuoksi mahtunut niihin, kertoo Local 21 news.

"Minun täytyisi päästä kyytiin, maksoi mitä maksoi"

Elokuussa 2019 Jaredin elämä kuitenkin muuttui. Hän sai kuulla, että Orion-niminen vuoristorata tullaan rakentamaan tunnin ajomatkan päässä olevaan Kings Island -huvipuistoon.

Jared päätti, että hänen on päästävä radan kyytiin.

– Sanoin aina itselleni, että jos Kings Island -puisto rakentaisi [huvipuistosuunnittelija] B&M:n gigavuoristoradan, minun täytyisi päästä kyytiin, maksoi mitä maksoi, Jared kuvaili haastattelussa.

– Sinä päivänä, kun Orion-radasta ilmoitettiin, sanoin itselleni "minä laihdutan".

Turvakaaresta kipeät muistot

Lapsena Jared oli viettänyt kesäisin aikaa Kings Islandilla ja rakastunut myös vuoristoratoihin. Painon noustua harrastus muuttui kuitenkin ikäväksi. Jared kertoi Dayton Daily Newsille, ettei ole mitään pahempaa kuin "häpeällinen kävely pois vuoristoradasta".

– Se on se hetki, kun sinua käsketään nousemaan pois vuoristoradasta, koska turvakaari ei voi sulkeutua kokosi vuoksi kunnolla. Se on kivuliasta, tiedän aivan liian hyvin, miltä se tuntuu, Jared kuvaa.

Jared jakoi kuvia huvipuistosta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Se oli tärkeämpää kuin se väliaikainen onni, jota kakkupala toisi"

Orionin rakentamisesta kuultuaan Jared meni välittömästi ostamaan vaa'an. Hän painoi hieman alle 200 kiloa. Jared päätti, että olisi tavoitepainossaan huhtikuussa 2020.

– Kaikki tietävät, miten paino putoaa. Ruokavalio ja liikunta, eikö niin? No, kuten kaikki myös tietävät, se on helpommin sanottu kuin tehty, Jared kuvaa.

Mies päättikin harjoittaa rautaista itsekuria.

– Tiesin, että mitä sitten tapahtuisikin, minun pitäisi pitää suunnitelmastani kiinni. Jos halusin päästä deadlineeni, en voinut pitää "huijauspäiviä". En voinut pitää vapaata, Jared kuvaa.

– Jos joku kysyisi, haluanko donitsin, minun pitäisi kieltäytyä. Jos menisin ulos syömään, minun pitäisi vastustaa pasta-annosta ja ottaa salaatti. Minun täytyisi päästä ajamaan Orionilla. Se oli tärkeämpää kuin se väliaikainen onni, jota kakkupala toisi.

Näin elämä muuttui

Jared alkoi syödä 2000 kilokaloria päivässä: hän söi lähinnä vihanneksia ja hedelmiä, ja yritti syödä vain aamuyhdentoista ja iltakuuden välillä. Joka yö Jared nukkui 8–10 tuntia. Tv-sarjoja katsoessaan hän hölkkäsi paikallaan omassa autotallissaan, alussa vain puoli tuntia.

– Jos en aloittaisi hitaasti, tiesin, että palaisin loppuun. Minun piti omistautua jokapäiväiselle liikunnalle.

Lopulta Jaredin liikuntamäärä nousi puoleentoista tuntiin. Paino putosi ja putosi, kunnes mies oli pudottanut noin 90 kiloa.

Jared pääsi Orionin kyytiin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Oli virallista, että pääsisin Orionin kyytiin"

Jared saattoi lopettaa verenpaine- ja kolesterolilääkityksen. Vaikka koronapandemia lykkäsi Kings Islandin avaamista maaliskuussa, mies päätti säilyttää positiivisen asenteensa.

– Tiesin, että maailma avautuisi lopulta, ja Orion odottaisi minua.

Lopulta Kings Island avasi ovensa heinäkuun alussa. Kun Jared suuntasi testi-istuimeen kokeillakseen, mahtuisiko Orioniin, hän muisteli menneitä aikoja, kun vihreä merkkivalo ei syttynytkään, eikä turvakaari mahtunut alas. Nyt tilanne oli toinen.

 – Vedin kaaren alas ja kuulin, kun se naksahti paikalleen. Yksi naksaus. Kaksi naksausta. Vihreä valo syttyi. En ollut vain paikallani, vaan minulla oli tilaakin! Vielä yksi naksaus turvallisuuden vuoksi. Olin ihastuksissani. Oli virallista, että pääsisin Orionin kyytiin, Jared sanoo.

"Nautin suunnattomasti"

Jared istui unelmiensa vuoristoradan kyytiin paikallismedioiden seuratessa. Vuoristorata oli niin ihana kuin hän oli olettanutkin.

– Nopeutta. Korkeutta. Aikaa ilmassa. Tässä vuoristoradassa oli sitä kaikkea. Nautin suunnattomasti. Tulimme ensimmäiseen jarrutukseen ja saatoin ajatella vain "mahtavaa!", mies kuvaa.

Ensimmäisen ajelun jälkeen Jared suuntasi suoraan jonon hännille.

– En aikonut lopettaa ennen kuin minulle sanottaisiin, etten voisi enää ajaa, hän kuvaa.

Jaredin mukaan vuoristorata oli kaiken työn arvoinen. Hän aikoo ajella sillä uudestaan ja uudestaan.

– Olen rauhassa. Olen rentoutunut, kun ajelen vuoristoradoisa. Minulle se on onnellisin olotilani.

Jared myöntää, että Orion tulee aina olemaan hänen suosikkivuoristoratansa: sillä kun on hänelle suuri tunnearvo.

– Se oli motivaationi, kun muutin elämäni ja ajattelen tätä aina ajellessani vuoristorataa.

Lue myös:

    Uusimmat