Jare Tiihonen astui esiin musiikkialan ahdingossa ja antoi ensimmäisen tv-haastattelun yli kahteen vuoteen: "Tviittejäni on ymmärretty tahallaan väärin"

1:09
Jare Tiihonen sanoo musiikkialan kampanjan puolustavan myös kulisseissa työtään tekevää valtavaa ammattilaisten joukkoa.

Jare Tiihonen, aiemmin tunnettu Cheek-räppärinä, kritisoi Viiden jälkeen -ohjelmassa päättäjiä siitä, etteivät he ole puuttuneet musiikkialan ahdinkoon.

Jare Tiihonen antoi ensimmäisen tv-haastattelunsa artistiuransa lopettamisen jälkeen eli yli kahteen vuoteen. Tiihonen halusi tulla puhumaan musiikkialan #oikeusmusiikkiin -kampanjan tiimoilta.

– Ei ole ollut tarvetta antaa haastatteluja, mutta tämä on aihe ja kampanja, johon halusin tuoda oman osani, Tiihonen sanoi.

Muusikkojen kampanja käynnistyi sosiaalisessa mediassa maanantaina,  jolloin myös Tiihonen osallistui keskusteluun Twitter-tilillään. Hän sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että osa on tulkinnut hänen ulostuloaan väärin. Tiihonen tviittasi alkuviikosta, että päättäjien pitää aktivoitua ja sanoi, että  keskusteluun tarvitaan myös pääministeri Sanna Marin.

– Tviittejäni on ymmärretty tahallaan väärin. Korostan sitä, etten ole mitään itselleni haluamassa tai vaatimassa. Haluan tuoda niiden 30 000 ihmisen äänen kuuluville, jotka tuntevat, ettei heitä kuulla. 

Tiihonen sanoi musiikkialan väen koonneen voimansa ennennäkemättömällä tavalla.

– Kuulin, että kampanja on tavoittanut somessa 2,5 miljoonaa ihmistä. Kaikki Suomen isoimmat artistit ja musa-alan jengi ovat löytäneet hyvän yhteishengen hädän hetkellä.

"Enhän mä enää mikään artisti ole"

Jare Tiihonen suomi  kovin sanoin eturivin ministereitä siitä, ettei musiikkialaa ole autettu tarpeeksi.

– Alalla on sellainen olo, että päättäjät ja musiikkiala eivät saa yhteyttä toisiinsa. Siihen pitää saada muutos.

– Oli sivistymätöntä, että Saarikko, Kiuru ja Marin työntävät päänsä pensaaseen edelleen. Kaikki ovat kertoneet haavoittuvia tarinoita itsestään, eikä kukaan kommentoi edelleenkään mitään. Tuntuu, että näillä 30 000 ihmisellä on vielä enemmän sellainen olo, ettei heitä kuulla.

Haastattelussa Jare Tiihonen myös puhui vahingossa itsestään artistina, mutta korjasi nauraen: "Enhän mä enää mikään artisti ole".

Jare Tiihonen lopetti uransa Cheekinä Valot sammuu -konsertteihin Lahden Mäkimontussa 25.8.2018.

Katso videolta yllä Tiihosen lipsahdus ja perustelu sille, miksi hän haluaa puhua musiikkialan ahdingosta.

Tiihosen koko haastattelu alla:

9:41

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja