Japanissa riehuneen taifuunin uhriluku kasvaa – kuolleita jo lähes 70, useita yhä kateissa

Japanissa mittavat pelastustyöt käynnissä taifuuni Hagibisin jäljiltä 1:37
Video: Japanissa on käynnissä mittavat pelastustyöt Hagibis-taifuunin jäljiltä.

Japanissa viikonloppuna riehuneen taifuuni Hagibisin jäljiltä on löydetty kuolleena jo lähes 70 ihmistä, kertoo maan yleisradioyhtiö NHK. Maan hallinnon vahvistama uhriluku on alhaisempi, mutta tietojen päivitys on vielä kesken.

Ainakin 15 ihmistä on NHK:n mukaan edelleen kateissa.

Hagibis iski Japaniin lauantai-iltana paikallista aikaa. Pääkaupunki Tokio säästyi suuremmilta vahingoilta, mutta sitä ympäröivillä alueilla taifuunin tuhot ovat mittavat.

Taifuuni oli yksi voimakkaimmista aluetta riepotelleista myrskyistä vuosikymmeniin. Se toi mukanaan rajuja tuulia ja sateita, jotka aiheuttivat maanvyöryjä ja saivat lukuisat joet tulvimaan. Puuskissa tuuli puhalsi jopa 60 metriä sekunnissa, mutta viranomaisten mukaan pahimmat tuhot johtuivat rankkasateista.

Pelastustyöt jatkuvat

Pelastustyöt jatkuvat edelleen. Japanin pääministeri Shinzo Abe totesi tiistaina paikallista aikaa, ettei operaatiota ole tarkoitus alkaa hidastaa. Pelastustöihin osallistuu yli 100 000 poliisia, pelastusviranomaisia, rannikkovartiostoa ja armeijan joukkoja.

–  Tällä hetkellä vaurioituneilla alueilla pelastustyöt ja kadonneiden etsintä jatkuvat kellon ympäri, Abe totesi parlamentille.

Pääministerin edustajan mukaan yli 3 000 ihmistä on pelastettu taifuunin alta, eikä vaara ole vielä ohi. Viranomaiset varoittivat tiistain uusista sateista, jotka haastavat jo valmiiksi pullistelevia jokia ja vaurioitunutta maata. Murtuneita joenpenkkoja yritetään kuitenkin paikata ja tulvinutta vettä pumpata pois.

Vielä tiistaiaamuna yli 30 000 kotitaloutta oli ilman sähköä ja yli 130 000 ilman vettä. Kymmenettuhannet ihmiset ovat joutuneet yöpymään hätämajoituksissa, eivätkä kaikki tiedä, milloin he voisivat palata koteihinsa. 

Lue myös:

    Uusimmat