Japanin pääministeri myöntää karun tilanteen: Olympialaisten järjestäminen edes ensi vuonna voi olla mahdotonta

Japanin pääministeri Shinzo Abe myönsi keskiviikkona, että vuodella eteenpäin kesään 2021 siirretyt Tokion olympialaiset voidaan joutua perumaan kokonaan.

Kun koronaviruspandemian tartuntaluvut jatkavat kasvuaan maailmanlaajuisesti, ja viruksen vastaisen rokotteen valmistuminen laajempaan käyttöön on vielä kaukana, olympialaisten järjestäminen edes kesällä 2021 alkaa näyttää vaikealta.

– Olemme sanoneet, että olympialaiset ja paralympialaiset pitää järjestää niin, että urheilijat sekä yleisö voivat kaikki osallistua niihin turvallisesti. Olisi mahdotonta järjestää kisoja täydessä mitassaan, jos koronaviruspandemiaa ei saada kuriin, Abe myönsi Japanin parlamentissa.

Olympialaisia on odotettu Japanissa hartaasti. Miljardien eurojen kotimaisen sponsorikassan keränneiden kisojen valmistelut ovat tähän mennessä maksaneet Japanille jo lähes 12 miljardia euroa.

Aben mukaan olympialaiset pitää järjestää niin, että ne osoittaisivat maailman voittaneen taistelun koronaviruspandemiaa vastaan. Pääministeri myös ohjeisti kansaa varautumaan pitkittyvään taisteluun.

Japanissa on tähän mennessä kuollut 413 ihmistä koronavirukseen. Tartuntojen vahvistettu määrä oli keskiviikkona Reutersin mukaan 13 895.

Tokiossa kerrottiin 47 uudesta vahvistetusta tartunnasta keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat