Tokion olympialaisten järjestäjillä on pian edessään kova päätös – kisojen siirtäminen toistamiseen "täysin mahdotonta"

Tokion olympiakisojen järjestäjät joutuvat tekemään tulevina kuukausina kovia päätöksiä ensi kesän kisojen suhteen.

Olympialaisten tilanne on nyt, noin 10 kuukautta sen jälkeen, kun Japanin hallitus ja Kansainvälinen olympiakomitea päättivät siirtää kisoja vuodella, edelleen epäselvä. Japanista tasaisin väliajoin kantautuvat tiedot kertovat toistuvasti, että kisojen järjestämiseksi tehdään kaikki mahdollinen.

Koronatartuntojen määrä on kuitenkin rajussa kasvussa, ja Japanin hallitus kertoi tiistaina laajentavansa jo aiemmin asetettua hätätilaa, jolla pyritään pysäyttämään tartuntamäärän kasvu.

Toistaiseksi ei ole tehty päätöstä esimerkiksi siitä, voidaanko kisoihin ottaa yleisöä. Monet sellaiset ihmiset, jotka ovat ostaneet lipun kisoihin, ovat kuitenkin jo hakeneet rahojaan takaisin.

– Meidän täytyy tehdä tämä erittäin vaikea päätös helmi-maaliskuussa, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Yoshiro Mori sanoi uutistoimisto Kyodon järjestämässä tilaisuudessa.

Viime perjantai oli Japanissa ennätyksellinen, lähes 8 000 uuden koronatartunnan päivä. Kaikkiaan maassa on todettu lähes 300 000 tartuntaa, jotka ovat johtaneet noin 4 000 ihmisen kuolemaan. Tällä hetkellä aktiivisia koronatapauksia on reilut 50 000.

Vaikka kisajärjestäjät vakuuttavat kisojen toteutuvan, kansalaismielipide on jo pitkään ollut niitä vastaan. Kyodon tuoreen mielipidemittauksen mukaan 80 prosenttia vastaajista haluaisi kisat siirrettävän tai peruttavan kokonaan.

Morin mukaan kisojen siirtäminen toistamiseen on “täysin mahdotonta”, koska järjestelytoimikunta ei voisi pitää työntekijöitään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja