Pelko olympialaisten peruuntumisesta leijuu yhä ilmassa - Japani suunnittelee jyrkkiä toimenpiteitä "yksinkertaistettujen" kisojen järjestämiseksi

Japani tulee harkitsemaan useita erilaisia toimenpiteitä "yksinkertaistettujen" olympialaisten varalle, jottei ensi vuodelle siirrettyjä kisoja jouduta perumaan koronaviruspelkojen takia kokonaan. Asiasta uutisoi maailman suurimpiin sanomalehtiin lukeutuva Yomiuri Shimbun.

Tokion kansainvälisen olympiakomitean tarkastusviraston päällikön John Coatesin mukaan järjestäjien on varauduttava "hyvin erilaisiin" olympialaisiin, jos koronavirusta ei saada pian hävitettyä.

Japani tulee neuvottelemaan olympiakomitean kanssa esimerkiksi siitä, tulisiko urheilijoiden ja henkilökunnan lisäksi kaikki katsojat testata koronalta ennen heidän saapumistaan Tokion kisa-alueelle. Katsojien määrää ja liikkuvuutta saatetaan myös rajoittaa paikan päällä.

Yhteistyössä Japanin hallituksen kanssa kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti maaliskuussa siirtävänsä kesän 2020 olympialaisia vuodella eteenpäin koronaviruksen puhkeamisen takia. Kisoja ei kuitenkaan olla valmiita siirtämään enää kesää 2021 pidemmälle.

Koronavirus on tartuttanut yli 6,4 miljoonaa ihmistä ja aiheuttanut peräti 380 000 kuolemaa ympäri maailman. Se ei kuitenkaan ole koetellut Japania yhtä raivokkaasti kuin esimerkiksi Yhdysvaltoja ja Brasiliaa, sillä Aasian saarivaltiossa tartuntoja on todettu tähän saakka noin 17 000 ja kuolemia noin 900.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja