Japanilaisseikkailijasta, 83, vanhin Tyynen valtameren yksin ylittänyt – tunnetaan oluttölkkipurjehduksesta

Japanilainen 83-vuotias Kenichi Horie rantautui kotimaahansa varhain lauantaiaamuna, ja pitkän purjehduksen päätteeksi hän kirjasi historiaa. Horiesta tuli vanhin yksin ja keskeytyksettä Tyynen valtameren yli purjehtinut purjehtija.

Horie nosti ankkurin Yhdysvaltain San Franciscossa maaliskuun lopulla, ja hänen Suntory Mermaid III -veneensä saapui Kiin niemimaalle Japaniin paikallista aikaa kello 2.39 lauantaina.

– Älä anna unelmiesi pysyä pelkkinä unelmina. Aseta tavoite ja tee töitä sen saavuttamiseksi, niin kaunis elämä odottaa, Horie kertoi CNN-kanavalle.

"Japanin kuuluisin purjehtija"

Horie on täyttänyt unelmiaan aiemminkin, ja useasti. "Japanin kuuluisin purjehtija" nousi otsikoihin ympäri maailman jo vuonna 1962, kun hänestä tuli ensimmäinen Tyynenmeren yksin purjehtinut ihminen. Kohua nosti sekin, että auton varaosamyyjänä työskennellyt Horie purjehti tuolloin ilman passia.

– Olin jatkuvasti niin huolissani siitä, että jään kiinni. Oloni oli ihan kauhea, Horie muisteli 60 vuoden takaista purjehdustaan.

– Mutta nyt oli erilaista. Suuri joukko ihmisiä lähetti minut matkaan, ja minulla on heidän tukensa seurantalaitteiden ja langattoman radion kautta. En voisi olla kiitollisempi.

Purjehti aiemmin Tyynenmeren yli oluttölkeistä tehdyllä veneellä

Horie tunnetaan myös yksinpurjehduksestaan maailman ympäri vuonna 1974 sekä vuosina 1978 ja 1982 suorittamistaan pitkittäisistä maailmanympäriseilauksistaan. Vuonna 1999 hän purjehti Tyynenmeren yli oluttölkeistä tehdyllä veneellä.

Horie on sanonut haluavansa purjehtia satavuotiaaksi saakka. Hän ei kuitenkaan uskonut, että purjehtisi vielä Tyynenmeren yli yksin kuusi vuosikymmentä ensimmäisen seikkailunsa jälkeen.

– Olen yhä terve, enkä halunnut hukata tätä mahdollisuutta. Haasteet ovat jännittäviä, joten haluaisin jatkaa yrittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat