Käsittämätön 157 päivän urakka: Ross ui ensimmäisenä ihmisenä Britannian ympäri – riesana kuvottavat vammat, jäätävä kylmyys ja hait

Ross Edgley kärsi mädäntyvästä kielestä ja avohaavasta, muttei lopettanut uimista. Rannalle astuessa hänestä tuli ensimmäinen ihminen, joka on uinut Britannian saaren ympäri.

33-vuotias Ross Edgley ui 157 päivän aikana noin 2 880 kilometriä. Hän on ensimmäinen ihminen, joka on uinut Britannian saaren ympäri. Samalla hän rikkoi maailmanennätyksen pisimmässä jaksottaisessa avomeriuinnissa, uutisoi CNN.

Edgley aloitti matkansa kesäkuun ensimmäisenä päivänä Margaten kaupungista. Viime sunnuntaina hän nousi takaisin kuivalle maalle ja kohtasi hurraavan väkijoukon.

– Nousin ylös vedestä ja ajattelin, että tästä tulee upeaa. Juoksisin kuin Baywatchissa, Edgley kertoo The Guardianille.

– Todellisuudessa olen nyt todella pulska, karvainen ja minulla oli vaaleanpunainen poiju mukanani. Kun pääsin kuivalle maalle, olin  tyytyväinen, etten rojahtanut maahan.

Kieli alkoi mädäntyä ja märkäpuku hiersi avohaavan

Kuluneen lähes viiden kuukauden aikana mies on joutunut kohtaamaan merivirtoja, meduusoja, haita sekä jäätävää kylmyyttä. Edgley kärsi koettelemuksen aikana myös useista terveyshaitoista.

Muun muassa Edgleyn kieli alkoi mädäntyä ja siitä alkoi hilseillä palasia meriveden vaikutuksesta. Lisäksi märkäpuku hiersi hänen niskaansa avohaavan. Mikään ei kuitenkaan pysäyttänyt miestä uimasta matkaa loppuun saakka.

Edgley ei astunut kertaakaan kuivalle maalle urotekonsa aikana. Sen sijaan hän nukkui katamaraanilla kuusi tuntia kestävien uimajaksojen välissä. Taukojen aikana Edgley lepäsi, verrytteli väsyneitä lihaksiaan sekä söi jopa 15 000 kaloria päivässä. Hän myös dokumentoi matkansa sosiaaliseen mediaan.

Lue myös:

    Uusimmat